Cross

Zaag 55

januari 15, 2022

Myrthe Jongenotter van Zaag55: “Gastvrijheid en beleving staan bij ons op nummer één.”

 Op de Zaag, het eiland bij Krimpen aan de Lek, staat een verzameling (bedrijfs)panden die is gebouwd ten tijde van de industriële revolutie. De panden van de voormalige Bolnes Motorenfabriek zijn nog altijd in familiebezit en krijgen op dit moment een zorgvuldige make-over. Wat zijn de plannen en hoe ziet dit deel van de Zaag er binnenkort uit? In gesprek met Myrthe Jongenotter over herontwikkelingsproject Zaag55.

Myrthe vertelt over de geschiedenis van de Zaag en over de band die haar familie heeft met het eiland. “De vader van mijn betovergrootvader startte in 1885 Machinefabriek Bolnes en het bedrijf verhuisde in 1910 naar de Zaag. Op het eiland werden diverse industriële panden gebouwd, waaronder de Motorenfabriek  uit 1923. Bolnes produceerde jarenlang scheepsmotoren en het bedrijf werd van generatie op generatie doorgegeven.” In 1988 werd de motorenfabriek verkocht en in 1995 werd het terrein op de Zaag eigendom van de vastgoedtak van Bolnes. “Mijn familie woont nog altijd op de Zaag en in 2017 zijn mijn ouders gestart met de herontwikkeling van het terrein. Mijn vader was beeldend kunstenaar en ontzettend creatief. Mijn moeder is een geweldige projectmanager en samen bedachten ze herontwikkelingsproject Zaag55. Dit plan tovert de Bolnes-panden op de Zaag om tot locaties die de geschiedenis van het bedrijf vertellen en daarnaast helemaal passen bij de

De herontwikkeling bestaat uit drie fases. De eerste fase, de renovatie van het Huis van de Kikker, is zo goed als afgerond. Fase twee wordt de realisatie van een restaurant in de voormalige Bolnes-kantine en ten slotte volgt de verbouwing van de oude Motorenfabriek. Na het recente overlijden van vader Leo Jongenotter zorgt Myrthe nu samen met moeder Marike van Cappellen voor de uitvoering van de plannen. “De renovatie van het Huis van de Kikker zit er bijna op. Het is de voormalige directiewoning die uitkijkt op een natuurgebied en de Nieuwe Maas. Het huis dankt zijn naam aan mijn over-overgrootvader. Hij was de directeur van Bolnes Motorenfabriek en mensen noemden hem ‘de Kikker’, omdat hij een vreemde manier van lopen had. Zijn vroegere woonhuis hebben wij daarom omgedoopt in ‘het Huis van de Kikker’ zodat zijn bijnaam in leven blijft. Bij de verbouwing en inrichting van het huis hebben we art-deco elementen toegevoegd die je bij binnenkomst terugbrengen naar de jaren twintig van de vorige eeuw. Het huis ligt middenin de natuur en is voorzien van allerlei luxe voorzieningen. Het is een prachtige plek geworden om te vergaderen, om evenementen te organiseren en om te overnachten.”

Myrthe volgde de hotelschool, werkte in de theaterwereld en als manager van een horecazaak. Die achtergrond komt goed van pas bij ontwikkeling van Zaag55. “Gastvrijheid en beleving staan bij ons op nummer één. Zodra we gasten kunnen ontvangen in het Huis van de Kikker gaan we verder met de volgende stap: de realisatie van restaurant de Proefstand in de voormalige kantine van Bolnes. Op de Zaag is een prachtig natuurgebied waar mensen elke dag komen fietsen en wandelen. Die mensen kunnen nu nog nergens terecht om even te rusten en een hapje te eten. De Proefstand speelt hier perfect op in en verzorgt straks ook het eten en drinken voor gasten in het Huis van de Kikker. De laatste fase wordt de renovatie van de oude motorenfabriek tot een plek voor grote evenementen, flexibele werkplekken en ateliers. We pakken alles stap voor stap aan, op voorwaarde dat de volgende stap een aanvulling is op de vorige stappen.”

De opening van het Huis van de Kikker staat gepland in januari 2022. Op het moment dat deze nieuwsbrief wordt gedrukt is de definitieve openingsdatum nog onzeker vanwege de aangescherpte corona-maatregelen. Bezoek voor meer informatie over Zaag 55: www.zaag55.nl.

 

Gerelateerde artikelen

Auréus Rotterdam: “Iedere cliënt heeft een eigen verhaal, dat maakt ons werk zo mooi en afwisselend.”

Rotterdam is de meest ondernemende stad van Nederland. Veel van de cliënten van Auréus zijn ondernemers. Het spreekt dus voor

Meer lezen

Meer in Chinese aandelen

Meer in Chinese aandelen. Na de U-bocht in de economie trekt ook de aandelenmarkt bij, maar deze aandelen zijn nog altijd goedkoop.

Meer lezen

Box 3 voor minder succesvolle beleggers

Box 3 voor minder succesvolle beleggers. Als het werkelijk rendement lager ligt dan het veronderstelde rendement is de box 3-heffing te hoog.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.