Cross

Waarom geld zelden de basis vormt als het om financiële planning gaat

april 19, 2021

Maatwerk en objectiviteit staan bij Auréus hoog in het vaandel. Daarnaast zijn we groot voorstander van samenwerken als het gaat over bepaalde expertises. Op het gebied van financiële planning werkt Auréus daarom al ruim tien jaar samen met Rosemarie Renkens, financieel planner en eigenaar van Renkens Financieel Advies & Planning. Wat maakt die samenwerking zo prettig? En welke meerwaarde biedt maatwerk op het gebied van financiële planning voor u als cliënt?

Rosemarie: “Na mijn studie heb ik ruim vijftien jaar bij de Rabobank gewerkt, waarvan de meeste jaren als accountmanager Private Banking. Ik heb altijd graag met cijfertjes gewerkt maar minstens zo graag werk ik met mensen. Ik vind het fijn om door middel van luisteren en het stellen van de juiste vragen iets te kunnen betekenen voor een ander.” Rosemarie vertelt verder over haar jaren bij de Rabobank, waarin ze voor haar gevoel steeds minder ruimte kreeg voor maatwerk. “Ik kreeg targets opgelegd en kon steeds minder objectief adviseren. Dat paste totaal niet bij wie ik ben en bij hoe ik graag werk. In 2009 besloot ik daarom afscheid te nemen van mijn werkgever en zelfstandig verder te gaan als financieel planner. Achteraf gezien een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen! Ik heb alle tijd en vrijheid die nodig is om cliënten goed te leren kennen en hen eerlijk en onafhankelijk te adviseren.” Rosemarie vertelt met veel enthousiasme over de manier waarop zij haar cliënten bijstaat. Hierin valt op dat ze weinig spreekt over financiën maar vooral over dromen, wensen en vrijheid. Rosemarie: “Financiële planning heeft inderdaad te maken met geld, maar gaat in de basis over bepaalde keuzes die je maakt in je leven. Wil je eindelijk dat droomhuis kopen? Wil je die wereldreis maken waar je al jaren naar uitkijkt? Of wil je eerder stoppen met werken en genieten van je kinderen en kleinkinderen? Zulke vragen hebben te maken met het verrijken van je leven. Geld is dan slechts een middel om je dromen binnen een bepaalde termijn werkelijkheid te laten worden. Natuurlijk ben ik een groot deel van de dag bezig met financiële producten en berekeningen, maar die cijfertjes hebben altijd een hoger doel: een doel dat niet in bedragen is uit te drukken.” Het belangrijkste bij financiële planning is wat betreft Rosemarie vertrouwen en inlevingsvermogen. Rosemarie: “Vertrouwen staat bij mij op nummer één. Zonder vertrouwen kan ik mijn cliënten niet van dienst zijn. Zonder vertrouwen zou ik ook niet kunnen samenwerken met partners als Auréus. Daarnaast is inlevingsvermogen erg belangrijk. Ik sta complete families bij waarvan opa bezig is met het nadenken over de erfenis en de kleindochter met de aankoop van haar eerste woning. De kleindochter is misschien minder vermogend, maar voor haar is de aankoop van een eerste huis nét zo belangrijk als het vraagstuk over de erfenis is voor opa. Beide situaties zijn totaal verschillend, maar om goed werk te kunnen leveren moet ik me optimaal inleven in de situaties en belangen van beide familieleden.”

Wanneer Rosemaries cliënten overwegen te starten met beleggen, zoekt Rosemarie de samenwerking op met Auréus. “Ik werk al jaren samen met Hans van der Velden en Patrick van den Dungen. Wanneer mijn cliënten een vraagstuk hebben dat aansluit bij de diensten van Auréus, verwijs ik zo goed als altijd naar hen door. Net als Auréus ben ik een groot voorstander van samenwerken als het gaat over bepaalde expertises: je kunt immers niet overal de beste in zijn. Wél kun je ervoor zorgen dat je altijd gaat voor de beste oplossing voor je cliënten. Ik geloof dat Auréus en ik wat dat betreft precies hetzelfde denken. Misschien klikt het daarom al tien jaar zo goed!”

Gerelateerde artikelen

Meer in Chinese aandelen

Meer in Chinese aandelen. Na de U-bocht in de economie trekt ook de aandelenmarkt bij, maar deze aandelen zijn nog altijd goedkoop.

Meer lezen

Box 3 voor minder succesvolle beleggers

Box 3 voor minder succesvolle beleggers. Als het werkelijk rendement lager ligt dan het veronderstelde rendement is de box 3-heffing te hoog.

Meer lezen

De nieuwe cyclus in Real Assets

De nieuwe cyclus in Real Assets. Op het moment dat de markt zich realiseert dat het dieptepunt achter ons ligt, kan het snel gaan.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.