Cross

Waarom 2021 een goed jaar is om uw bedrijf te verkopen

juni 27, 2021

Waarom 2021 een goed jaar is om uw bedrijf te verkopen

 

Het lijkt een onmogelijke opgave om het juiste moment te bepalen om een bedrijf te verkopen. Er zijn namelijk veel zaken die een rol spelen waarop een individuele ondernemer geen controle heeft.

3 redenen waarom 2021 een goed moment is om uw bedrijf te verkopen

 

1. Herstel uit die corona crisis

De wereldeconomie groeit dit jaar sterk door het herstel uit de corona crisis. Daardoor stijgen de bedrijfswinsten dit jaar ook sterk. In analyses worden groeicijfers vaak doorgetrokken naar de toekomst en dat zorgt er in ieder geval voor dat het toekomstige verdienpotentieel niet al te snel wordt onderschat.

2. Historisch lage rente

Ondanks die sterke groei is de rente nog altijd historisch laag. Dit is een direct resultaat van het beleid van de centrale banken, maar er bestaat een kans dat door oplopende inflatie diezelfde centrale bankiers gedwongen worden om in de komende jaren de rente te verhogen. Rente speelt een belangrijke rol bij het waarderen van toekomstige kasstromen. De huidige lage rente zorgt voor een hoge waardering.

3. Volwassen worden van private equity

Er staat veel geld aan de zijlijn dat op zoek is om bedrijven over te nemen. Private equity beschikt over veel ‘dry powder’. Dit komt omdat de beleggingscategorie private equity volwassen is geworden en door diezelfde lage rente gaan beleggers op zoek naar rendement. Aangezien sparen of beleggen in obligaties niet aantrekkelijk is, stroomt er veel geld naar private equity. Uiteindelijk moet dit geld worden geïnvesteerd en daarvan profiteert de verkopende ondernemer.

Zorg ervoor dat uw bedrijf verkoopklaar is

Er zijn wel zaken die de ondernemer zelf kan beheersen. Die kan er namelijk voor zorgen dat het bedrijf verkoopklaar is. Dat zorgt voor een goede onderhandelingspositie waarmee de beste condities en voorwaarden in de deal komen. En dat is waar het uiteindelijk om gaat. Zorg dat er geen lijken uit de kast komen bovendrijven. Organiseer dat de administratie op orde is, dat de cijfers goed zijn en dat de klanten goed gespreid zijn.

Verkoop uw bedrijf juist niet op de top

De uiteindelijke koper verwacht iets aan de onderneming te kunnen toevoegen of dat de onderneming kan groeien in de komende jaren. Soms gaat het om een andere ondernemer die het marktaandeel wil uitbreiden of simpelweg een Nederlandse vestiging zoekt. Veel ondernemers denken dat ze het best kunnen verkopen op de top, maar vanaf de top kun je alleen maar naar beneden. Een bedrijf met gezonde groeivooruitzichten is veel meer waard.

Download ons whitepaper hieronder

De timing van verkoop is slechts één van de onderdelen waar u aandacht aan moet besteden wanneer u uw bedrijf wilt verkopen. Wanneer u wilt weten waar u nog meer aan moet denken kunt u ons whitepaper downloaden.

Download nu: Tien dingen die u moet weten voordat u uw bedrijf verkoopt

 

{{cta(‘eeb0ab6b-f738-480b-b9f2-e98df32c018e’,’justifycenter’)}}

Gerelateerde artikelen

De achterblijvers in de Mag 7

De achterblijvers in de Mag 7 zijn Apple en Tesla. Toch zijn dit waarschijnlijk de belangrijkste AI-bedrijven in de Mag 7.

Meer lezen

De enige bron van alfa

De enige bron van alfa is timing. Timing is simpelweg laag kopen en hoog verkopen, maar in de praktijk blijkt alfa vluchtig.

Meer lezen

Japanse interventie

Japanse interventie. De Japanse overheid heeft meer mogelijkheden dan ingrijpen in valutamarkten om de yen te sturen.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.