Cross

Vragen die vrouwen moeten stellen voordat ze gaan beleggen

juli 23, 2021

Vrouwen zijn altijd verantwoordelijk geweest voor een deel van de financiën, maar tegenwoordig staan ze meer dan ooit vooraan. Vrouwen gaan steeds meer verdienen en hebben ook een steeds groter deel van de banen. Bovendien leven ze langer. Wel zorgt deze nieuwe realiteit ervoor dat er fundamentele verschillen aan het licht komen wanneer het gaat om omgaan met financiële tegenspoed. Vrouwen en mannen zijn gewoon anders, van hun hersenen tot hun emoties. Voor vrouwen is een financiële planning gericht op het opbouwen en onderhouden van het gezin, de familie en zelfs daarbuiten tot in de verre toekomst van belang. Mannen concentreren zich minder op relaties en meer op transacties op korte termijn.

Stel deze drie vragen om meer controle te hebben op hun financiële leven

Wat zijn mijn doelen, nu en in de toekomst

Dit kan best even tijd in beslag nemen. Zet eerst zelf deze doelen op papier en vraag dan om feedback bij de partner. Het kan zijn dat die er hetzelfde over denkt, maar er kunnen ook grote verschillen zijn. Mogelijk zeg je je baan op om een eigen bedrijf te beginnen. Wellicht is het tijd voor een sabbatical. Het begint door dit op te schrijven.

Rangschik alle doelen en verdeel ze in eisen en wensen

Probeer de doelen te rangschikken en bepaal wat de top drie is. Als er sprake is van een partner, neem dan de tijd om deze lijst met die van de partner te vergelijken. Hebben beide partners dezelfde horizon? Vergelijk eisen en wensen.

Op welke manier bereik je de doelen

De antwoorden op de eerste twee vragen zijn niet in beton gegoten. Vaak is het goed om ze over enkele maanden opnieuw tegen het licht te houden. Op het moment dat je er niet uitkomt is het goed om een financieel adviseur in te schakelen. Iemand die goed is met cijfers en het pad kan berekenen waarlangs je je doelen kan bereiken binnen de vooraf bepaalde tijd.

Sta stil bij de gevolgen op lange termijn

Om succes te hebben met beleggen is het goed om vooraf stil te staan bij de gevolgen op lange termijn. Dit hangt natuurlijk samen met essentiële levensvragen over welke doelen belangrijk zijn. Zeker als de partner er anders over denkt, is het goed om in een vroeg stadium het gesprek aan te gaan. Bedenk bovendien dat zoiets geen statisch geheel is. Er zijn altijd onvoorziene gebeurtenissen in een mensenleven die een grote invloed kunnen hebben op de financiën. Ook zijn er wellicht wensen die nu niet realiseerbaar lijken, maar waarvan het desondanks goed is om die aan het papier toe te vertrouwen.

Blijf met elkaar in gesprek

Het in kaart brengen van de doelen met behulp van de eisen en wensen is niet een eenmalige gebeurtenis. Na verloop van tijd veranderen deze en komen er nieuwe bij. Ook wisselen de omstandigheden in een mensenleven voortdurend. Het is ook goed om geformuleerde eisen en wensen na enkele maanden weer tegen het licht te houden. Vaak is dit ook het moment om een financieel adviseur in te schakelen. Dat is iemand die goed is met cijfers en kan berekenen wat de beste manier is om financiële doelen te bereiken.

Download ons whitepaper hieronder

Het aantal beleggende vrouwen neemt sterk toe. Toch is de beleggingswereld vooral nog ingericht op mannen. Lees in ons whitepaper hoe vrouwen verschillen van mannen in hun beleggings behoefte, en hoe ze zich kunnen voorbereiden op deze verantwoordelijkheid.

Download nu: Vrouw en vermogen, tien tips met het oog op de toekomst

Gerelateerde artikelen

Een goede eerste helft

De eerste jaarhelft zit er bijna op. Aandelenbeleggers kunnen terugkijken op een goede eerste jaarhelft. Dat is geen toeval. In

Meer lezen

Zomerhausse

Zomerhausse door Amerikaanse presidentsverkiezingen, desinflatie en lagere beleidsrentes en positieve winstbijstellingen.

Meer lezen

Update verkiezingen

Update verkiezingen. Er is onrust in Frankrijk, Mexico en India, alle drie naar aanleiding van verkiezingen.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.