Cross

Voor beleggers is het altijd zomer

juli 19, 2023

Beleggers behalen een hoger rendement dan spaarders door belegd te blijven. Wie niet zaait, zal immers ook niet oogsten. Dit jaar stijgen de koersen op de aandelenmarkt, maar wordt het totale rendement gedragen door slechts enkele aandelen. Dat betekent dat veel aandelen nog niet zijn gestegen en dat biedt kansen. Toch staat er veel geld aan de zijlijn, omdat beleggers de nodige beren op de weg zien, waaronder een recessie, de oorlog in Oekraïne, de stijgende rente of simpelweg de gestegen koersen.

 

In de tweede jaarhelft zal de bereidheid om te gaan beleggen waarschijnlijk toenemen. Wie dit jaar nog wil gaan beleggen doet er dan ook verstandig aan om niet te lang te wachten. Het gaat niet om het voorspellen van de markt, maar om de tijd in de markt. Per saldo is er waarschijnlijk meer geld verloren gegaan met het wachten op de volgende correctie, dan met de correctie zelf.

 

Dat de beurs tot op heden slechts gestegen is door een handvol bedrijven heeft te maken met de geconcentreerde fantasie rondom kunstmatige intelligentie. Samen met de dalende inflatie en de dalende rente zal dit waarschijnlijk zorgen voor verder stijgende koersen. Natuurlijk is een correctie altijd mogelijk, maar dat is de prijs die beleggers nu eenmaal betalen voor het hogere rendement vergeleken met een spaarrekening. Een goede en lucratieve zomer toegewenst.

 

Stefan Roosendaal | CEO

Gerelateerde artikelen

Onterechte hoogtevrees

In de afgelopen weken hebben meerdere aandelenmarkten nieuwe records neergezet. De koersen van sommige aandelen zijn dan ook sterk gestegen,

Meer lezen

Mag 7 + Granolas = Global Titans

Mag 7 + Granolas = Global Titans. Megacaps blijven het goed doen op de aandelenmarkt, de Global Titans index profiteert daarvan.

Meer lezen

Tien redenen waarom Nvidia bijzonder is

Tien redenen waarom Nvidia bijzonder is. Het bedrijf groeit snel en de koers stijgt stevig, maar het aandeel blijft goedkoop.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   In de Auréus podcast van Auréus verkennen we de wereld van beleggen op
   de beurs, investeren in vastgoe

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.