Cross

Voor beleggers is het altijd zomer

juli 19, 2023

Beleggers behalen een hoger rendement dan spaarders door belegd te blijven. Wie niet zaait, zal immers ook niet oogsten. Dit jaar stijgen de koersen op de aandelenmarkt, maar wordt het totale rendement gedragen door slechts enkele aandelen. Dat betekent dat veel aandelen nog niet zijn gestegen en dat biedt kansen. Toch staat er veel geld aan de zijlijn, omdat beleggers de nodige beren op de weg zien, waaronder een recessie, de oorlog in Oekraïne, de stijgende rente of simpelweg de gestegen koersen.

 

In de tweede jaarhelft zal de bereidheid om te gaan beleggen waarschijnlijk toenemen. Wie dit jaar nog wil gaan beleggen doet er dan ook verstandig aan om niet te lang te wachten. Het gaat niet om het voorspellen van de markt, maar om de tijd in de markt. Per saldo is er waarschijnlijk meer geld verloren gegaan met het wachten op de volgende correctie, dan met de correctie zelf.

 

Dat de beurs tot op heden slechts gestegen is door een handvol bedrijven heeft te maken met de geconcentreerde fantasie rondom kunstmatige intelligentie. Samen met de dalende inflatie en de dalende rente zal dit waarschijnlijk zorgen voor verder stijgende koersen. Natuurlijk is een correctie altijd mogelijk, maar dat is de prijs die beleggers nu eenmaal betalen voor het hogere rendement vergeleken met een spaarrekening. Een goede en lucratieve zomer toegewenst.

 

Stefan Roosendaal | CEO

Gerelateerde artikelen

Meer in Chinese aandelen

Meer in Chinese aandelen. Na de U-bocht in de economie trekt ook de aandelenmarkt bij, maar deze aandelen zijn nog altijd goedkoop.

Meer lezen

Box 3 voor minder succesvolle beleggers

Box 3 voor minder succesvolle beleggers. Als het werkelijk rendement lager ligt dan het veronderstelde rendement is de box 3-heffing te hoog.

Meer lezen

De nieuwe cyclus in Real Assets

De nieuwe cyclus in Real Assets. Op het moment dat de markt zich realiseert dat het dieptepunt achter ons ligt, kan het snel gaan.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.