Cross

Vier benaderingen van beleggen

april 19, 2021

Auréus biedt drie vormen van dienstverlening: execution-only, beleggingsadvies en vermogensbeheer. Wat betreft vermogensbeheer zijn er binnen Auréus vier benaderingen mogelijk. Twee daarvan komen overeen met twee strategieën die Blauwtulp voorheen voerde. De Blauwtulp Equity-strategie heet nu de Individuele benadering. De Core-strategie is vergelijkbaar met de Actieve benadering.

Waar de individuele aandelenbenadering zich richt op het verslaan van de index, stuurt de Actieve benadering op een zo optimaal mogelijke verdeling tussen risico en rendement. Daarnaast is er de markt-factor benadering, een alternatief voor indexbeleggen maar dan wel een waarmee op lange termijn de index kan worden verslagen. Sinds juni 2020 is er een vierde benadering aan het palet toegevoegd. Deze is ontstaan naar aanleiding van de grote vraag naar duurzaam beleggen. We noemen deze vierde benadering de SRI impact benadering.

Hieronder worden de vier strategieën kort uiteengezet. Alle benaderingen zijn op dit moment beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met uw vaste aanspreekpunt binnen Auréus of lees meer via deze link.

Markt-factor benadering: kracht door eenvoud
De markt-factor benadering werkt met een efficiënte portefeuille, gebaseerd op wetenschappelijke factoren gecombineerd met lage kosten. Transacties vinden alleen plaats bij het herbalanceren van de beleggingsmix en de diverse rendementsfactoren. Het resultaat is een portefeuille die in staat is om zowel passieve als actieve concurrenten te verslaan, zonder meer risico te nemen dan een reguliere marktportefeuille.

Actieve benadering: winnen door niet te verliezen
De actieve portefeuille is geschikt voor een veranderende wereld. Door ook gebruik te maken van private beleggingen en een maximale flexibiliteit binnen de beleggingsmix kan deze portefeuille zich snel aanpassen. De doelstelling is om een betere risico/rendementsverhouding te bereiken dan een marktportefeuille, waarbij de nadruk eerder ligt op het beperken van risico’s dan op outperformance in rendement.

Individuele benadering: beleggen met het beste team
In deze benadering bestaat het aandelendeel van de portefeuille voornamelijk uit individuele aandelen. De focus ligt daarbij op groeiaandelen met een voorspelbare winstontwikkeling tegen een redelijke waardering: een strategie die bewezen heeft op lange termijn de markt te kunnen verslaan. Het betreft een geconcentreerde portefeuille die resulteert in lage kosten en maximale transparantie.

SRI-Impact benadering: beleggen voor de toekomst
De SRI-Impact benadering heeft als doel om actief te investeren in positieve maatschappelijke veranderingen in de overtuiging dat daarmee een bovengemiddeld financieel rendement kan worden behaald. De kern van deze portefeuille bestaat uit de beste duurzame bedrijven met daaromheen satellieten die elk een specifiek maatschappelijk probleem of crisis proberen op te lossen. Resultaat is een portefeuille met aanwijsbare en meetbare maatschappelijke resultaten die in financieel opzicht profiteert van deze structurele trends.

Auréus Rotterdam
Harry Geels

Gerelateerde artikelen

De achterblijvers in de Mag 7

De achterblijvers in de Mag 7 zijn Apple en Tesla. Toch zijn dit waarschijnlijk de belangrijkste AI-bedrijven in de Mag 7.

Meer lezen

De enige bron van alfa

De enige bron van alfa is timing. Timing is simpelweg laag kopen en hoog verkopen, maar in de praktijk blijkt alfa vluchtig.

Meer lezen

Japanse interventie

Japanse interventie. De Japanse overheid heeft meer mogelijkheden dan ingrijpen in valutamarkten om de yen te sturen.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.