Cross

Vandaag moet beter zijn dan gisteren

juli 16, 2021

In 2015 werd de culinaire droom van Thijs en Anuschka Meliefste werkelijkheid: in de jachthaven van Wolphaartsdijk opende restaurant Meliefste zijn deuren. Met een kaart geïnspireerd door de seizoenen en de Zeeuwse natuur, groeide Meliefste binnen enkele jaren uit tot de top van de Nederlandse restaurantwereld. Het vakmanschap van Thijs, Anuschka en hun team werd afgelopen maart beloond met een eerste Michelinster. Wat wordt de volgende mijlpaal voor Meliefste? We vragen het Thijs.

Uiteraard beginnen we ons gesprek met een felicitatie en korte terugblik op het goede nieuws uit maart. Thijs: “Meliefste werd al ruim vijf jaar genoemd als kanshebber voor een Michelinster. Het hing dus al een tijdje in de lucht. Natuurlijk hoop je stiekem dat het een keertje gebeurt, maar een ster voor Meliefste was nooit een doel op zich. Ik vind het veel belangrijker dat we onze zaak elke dag blijven verbeteren. Vandaag moet altijd beter zijn dan gisteren. We zijn continu op zoek naar nieuwe smaken, combinaties en technieken en we proberen de ervaring voor onze gasten elke dag te optimaliseren. Dat doen we sinds de opening van Meliefste en onze eerste Michelinster is een beloning voor al dat harde werk. ”Voordat hij zijn eigen zaak opende werkte Thijs ruim twaalf jaar in de keukens van verschillende Europese toprestaurants.

De opening van Meliefste maakte Thijs naast chef-kok voor het eerst ook ondernemer én werkgever. Thijs: “Ondernemen en leidinggeven heb ik al doende geleerd en ik leer nog elke dag bij. Op dit moment bestaat ons team uit zeventien personen. Er staan acht mensen in de keuken en de rest van het team zorgt dat alles in en rond het restaurant op rolletjes loopt.” Thijs vertelt over hoe de coronacrisis zijn bedrijf op z’n kop zette. “Ik had vooraf nooit bedacht dat we tot twee keer toe onze deuren moesten sluiten. In de eerste lockdown was er veel onduidelijkheid over de verschillende steunmaatregelen. Die onzekerheid zorgde toen voor veel onrust. We vonden onze weg en gelukkig volgde een prachtige terraszomer. In de tweede lockdown zijn we menu’s gaan maken die mensen konden afhalen. We bedachten een sushi-concept zodat gasten thuis niets hoefden op te warmen of op te maken. Zo hielden we zelf de controle over de kwaliteit van onze gerechten, zoals we dat in een normale situaties ook zouden doen. De afhaalmenu’s zorgden voor inkomen in de tweede lockdown en, nét zo belangrijk, voor contactmomenten met onze gasten.” We vragen Thijs hoe het voelt om weer gasten te mogen ontvangen in zijn zaak. “Natuurlijk is het heerlijk om weer op een normale manier te kunnen doen waar je goed in bent. Zowel vaste als nieuwe gasten stonden echt te trappelen om weer aan te mogen schuiven in ons restaurant. Ze hebben ons team, onze gerechten en de ervaring van samen tafelen echt gemist de afgelopen maanden. We ontvangen ook regelmatig klanten van Auréus in ons restaurant. Dit zijn mensen die kwaliteit, persoonlijke aandacht en vakmanschap oprecht waarderen. We trekken graag alles uit de kast om hen een onvergetelijke ervaring te bezorgen in Meliefste.”

Het moge duidelijk zijn: 2020 en de eerste helft van 2021 waren bijzondere tijden voor Thijs en zijn team. De coronacrisis ligt achter hen en een eerste Michelinster is binnen. Wat wordt de volgende stap voor Meliefste? Thijs: “De eerste stap is wennen na de heropening. We beginnen om 8.00 uur en liggen meestal niet voor 01.30 uur in bed. Dat is zowel fysiek als mentaal wennen na een sluiting van ruim acht maanden. Mijn drijfveer is en blijft daarnaast het continu verbeteren van Meliefste. Mijn team is ambitieus en heeft net als ik de bevlogenheid en motivatie om de beste te willen zijn.”

Gerelateerde artikelen

Meer in Chinese aandelen

Meer in Chinese aandelen. Na de U-bocht in de economie trekt ook de aandelenmarkt bij, maar deze aandelen zijn nog altijd goedkoop.

Meer lezen

Box 3 voor minder succesvolle beleggers

Box 3 voor minder succesvolle beleggers. Als het werkelijk rendement lager ligt dan het veronderstelde rendement is de box 3-heffing te hoog.

Meer lezen

De nieuwe cyclus in Real Assets

De nieuwe cyclus in Real Assets. Op het moment dat de markt zich realiseert dat het dieptepunt achter ons ligt, kan het snel gaan.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.