Cross

Uitstekende eerste jaarhelft voor Auréus individuele aandelen

augustus 11, 2023

Een uitstekende eerste jaarhelft

Op de aandelenmarkt zijn slechts enkele aandelen verantwoordelijk voor het totale rendement. Dat is dit jaar niet anders. Het is zelfs nog extremer. Slechts zeven aandelen (Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia en Tesla) zijn verantwoordelijk voor een groot deel van het totale rendement op aandelen. Dat komt in de eerste plaats omdat deze aandelen met 16 procent een zwaar gewicht hebben in de wereldindex. Daarnaast zijn de koersen van specifiek deze aandelen sterk gestegen. Vijf van die zeven aandelen zijn onderdeel van de individuele aandelenportefeuille van Auréus. Samen hebben zij daarin een gewicht van 24 procent. Dat is de verklaring voor de uitstekende eerste jaarhelft.

 

Een geconcentreerde portefeuille

 

De individuele aandelenportefeuille van Auréus is een geconcentreerde portefeuille. Daarin worden alleen bedrijven opgenomen die leidend zijn in een bepaald segment en profiteren van structurele trends. Dat zijn niet alleen huidige marktleiders, maar ook de opkomende sterren die een cruciale rol zullen spelen in de toekomstige technologische revolutie.

 

Let your profits run …

 

Een ander uitgangspunt in de individuele aandelenportefeuille is dat wij uiterst terughoudend zijn met handelen. Bedrijven die deel uitmaken van langetermijntrends hebben een toekomstige waarde die vaak wordt onderschat. Terwijl anderen zich laten verleiden tot winst nemen, blijven wij gefocust op de onderliggende potentie.

 

Een uitstekende eerste jaarhelft

 

Het resultaat? Onze individuele aandelenportefeuille presteerde in het eerste halfjaar meer dan twee keer zo goed als de wereldwijde aandelenindex. Het Auréus Investments Equities Blue Chips fonds, gebaseerd op onze exclusieve selectie, behaalde een rendement van 22,2 procent.

 

Neem contact op met Auréus voor meer informatie, of download hier een brochure. Meer informatie over het Auréus Investments Blue Chip fonds is hier te vinden. Uiteraard streven wij er naar om deze trend voort te zetten, wel met de waarschuwing dat prestaties uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst. Let op: de waarde van uw belegging kan fluctueren.

Gerelateerde artikelen

Een goede eerste helft

De eerste jaarhelft zit er bijna op. Aandelenbeleggers kunnen terugkijken op een goede eerste jaarhelft. Dat is geen toeval. In

Meer lezen

Zomerhausse

Zomerhausse door Amerikaanse presidentsverkiezingen, desinflatie en lagere beleidsrentes en positieve winstbijstellingen.

Meer lezen

Update verkiezingen

Update verkiezingen. Er is onrust in Frankrijk, Mexico en India, alle drie naar aanleiding van verkiezingen.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.