Cross

‘Sustainable’

oktober 20, 2022

Maatschappelijk verantwoord beleggen is voor Auréus vanzelfsprekend, al is het maar omdat het tegenovergestelde – maatschappelijk onverantwoord beleggen – uiteraard geen optie is. Er is veel Europese regelgeving in de maak. De Sustainable Finance Regulation was bedoeld als sluitstuk van het Europese Sustainable Finance pakket, maar is deels al ingevoerd, terwijl voor een goede uitvoering ook de invoering van de EU-taxonomie en de duurzaamheidsrapportages in het kader van de Corporate Sustainability Reporting Directive zijn vereist.

Hoewel in de komende jaren duidelijk zal worden wat Europa onder duurzaamheid verstaat, vragen wij in de gesprekken met u nu al uw duurzaamheidsvoorkeuren op. Wij willen weten wat voor u belangrijk is, zodat wij u goed kunnen adviseren op dit gebied. Gelukkig weten veel cliënten van Auréus al exact wat zij onder duurzaam ondernemen verstaan, zoals u kan lezen in de rubriek ‘Klant aan het woord’.

Ook op het gebied van de fiscale wetgeving gaat er de komende jaren veel veranderen. In deze nieuwsbrief daarom meer over kostenefficiënte oplossingen voor bestaande en nieuwe lijfrenteverzekeringen in Box 1. Zeker nu de belasting op vermogen in de komende jaren stijgt, is het zaak om optimaal gebruik te maken van de verruimde fiscale oplossingen voor onder andere pensioen en banksparen. Uw vaste aanspreekpunt binnen Auréus kan daar in een persoonlijk gesprek meer over vertellen. Zo maken wij uw vermogen op meerdere manieren ‘sustainable’.

Gerelateerde artikelen

Meer tegenwind

Meer tegenwind. De rugwind van de coronagelden, dalende werkloosheid en investerende overheden wordt volgend jaar een tegenwind.

Meer lezen

Impact UAW-staking

Impact UAW-staking. De stakingen bij de drie grootste Amerikaanse autoproducenten hebben mogelijk grote gevolgen gezien de onzekere toekomst.

Meer lezen

Koersreacties analistenadviezen

Koersreacties aandelenadviezen. Indexbeleggen, flitshandel en het viraal gaan zorgt voor grotere koersuitslagen na adviezen van analisten

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   In de Auréus podcast van Auréus verkennen we de wereld van beleggen op
   de beurs, investeren in vastgoe

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.