Cross
Diensten

Lijfrentes

Voor wie behoefte heeft aan een stabiele vermogensopbouw voor de oude dag.

merkicoon

Banksparen is een prima oplossing om mee te beleggen. Bestaande verzekeringspolissen kunnen worden overgezet naar banksparen, met uitstekende mogelijkheden om kosten te besparen en het beleggingsbeleid te optimaliseren. Op 1 juli 2023 is de nieuwe pensioenwet ingegaan en daarmee zijn de mogelijkheden om zelf voor het pensioen te sparen verruimd. Er hoeft daardoor minder belasting te worden betaald in box 1, er is geen vermogensbelasting in box 3 en bij het bereiken van de AOW leeftijd geldt een lager belastingtarief in box 1. Er is dus sprake van drie keer fiscaal voordeel. Bovendien gaat bij deze nieuwe vorm van aanvullend pensioen het geld bij overlijden naar uw nabestaanden en niet naar de verzekeraar. Auréus geeft het financiële advies, inventariseert en is uw vaste contact.

Auréus team in een adviesvergadering

Veelgestelde vragen

Expand Ik heb een lijfrente polis, is het verstandig deze naar OAKK - Aureus rekening onver te zetten

Ja, dat kan zeker interessant zijn. De OAKK Aureus lijfrente kent geen verzekering maar is een beleggingslijfrente oplossing. Dat kent een aantal voordelen, zoals dat u kunt beleggen in de bekroonde Aureus fondsen. Andere voordelen zijn dat bij overlijden de lijfrente niet vervalt aan de verzekeraar, maar aan uw nabestaande en zijn de kosten aantrekkelijk. De OAKK Aureus oplossing is daarnaast een volledig beheerde oplossing. U kunt kiezen uit 5 risicoprofielen en ook tussentijds kosteloos switchen tussen profielen. Kortom, meer rendement, meer keuze, en fiscaal aantrekkelijk! U kunt bij uw Auréus adviseur informeren wat de mogelijkheden voor u zijn.

Expand Ik heb nog geen lijfrente polis, wat zijn voor mij als ondernemer de mogelijkheden?

Voor u als ondernemer is een lijfrentepolis een aantrekkelijke oplossing. Allereerst zodat u pensioen kunt opbouwen. Dit gebeurt fiscaalvriendelijk. Oftewel, het vermogen dat u opbouwt wordt pas belast als u het gaat laten uitkeren. U creëert hiermee een aftrekpost voor nu en een (aanvullend) pensioenpot voor later. U kunt tevens gebruikmaken van deze voorziening over de afgelopen 7 jaar als u dit nog niet eerder heeft gedaan. U kunt bij uw Auréus adviseur informeren wat de mogelijkheden voor u zijn.

Expand Ik heb een lijfrente polis en heb mijn AOW-leeftijd (bijna) bereikt, wat zijn de mogelijkheden?

Als u uw AOW-leeftijd heeft bereikt, kunt u uw lijfrentekapitaal laten uitkeren. U kunt ervoor kiezen om dit rentevast uit te laten keren via bijvoorbeeld een verzekeraar. U kunt er ook voor kiezen om uw vermogen in de uitkerende fase door te beleggen in de voor u bekende Auréus strategieën. Dit kunt u doen in een tijdelijke- of levenslange uitkerende lijfrente.

 

Tijdelijke oudedagslijfrente: De tijdelijke oudedagslijfrente loopt tussen de 5 en 20 jaar en heeft een maximale uitkering van €22.735,- op jaarbasis. De tijdelijke oudedagslijfrente is ook goed te combineren met de levenslange oudedagslijfrente.

 

Levenslange oudedagslijfrente: De levenslange oudedagslijfrente heeft een looptijd van minimaal 20 jaar. Er geldt hierbij geen maximale uitkering op jaarbasis. Door het combineren van een tijdelijke- en levenslange oudedagslijfrente kunt u uw inkomen na AOW-datum goed managen.

De uitkering voor één jaar staat bij beide mogelijkheden altijd vast. Vervolgens wordt de resterende waarde voor u belegt. Het resultaat van deze beleggingen bepalen het bedrag wat u het daaropvolgende jaar aan uitkering kunt verwachten. Informeer bij uw Auréus adviseur wat de mogelijkheden voor u zijn.

Expand Oudedagsverplichting; omzetten naar een lijfrente of in de BV houden?

Het omzetten van uw oudedagsverplichting in de BV naar een OAKK-Auréus lijfrente-oplossing biedt behoorlijke voordelen. Zo brengt het u flexibiliteit, levert het kostenvoordeel voor u op, minder administratie en loopt u geen risico met het kapitaal in uw BV. Neem contact op voor meer informatie over de voordelen van een lijfrente. 

Expand Ik wil als DGA-er, ZZP-er of MKB-er graag beginnen met het opbouwen van pensioen, wat zijn de mogelijkheden?

Voor u als ondernemer is het mogelijk om, voor uw (aanvullend) pensioen cq lijfrente, gebruik te maken van uw jaarruimte. De maximale jaarruimte loopt op tot zo’n €13.500,- op jaarbasis, u kunt uw eigen maximum hier bekijken. Dit bedrag stort u op een OAKK Auréus lijfrenterekening en is fiscaal aftrekbaar van uw inkomsten over dat jaar en uw lijfrentevermogen groeit met uw mee tot aan uw AOW-leeftijd, waarna u het kunt gaan laten uitkeren. Het aanvullen van dit aanvullend pensioen is mogelijk met de eventueel voor u al bestaande lijfrentepolissen. Daarnaast kunt u in een box 3 rekening periodiek beleggen ter aanvulling op uw oudedagsvoorziening.

Volgend jaar zal, als de pensioenwet wordt aangenomen, dit fiscale jaarruimte stijgen naar €24.000,- met daarbij de mogelijkheid om gemiste jaarruimtes tot 10 jaar terug te halen, met een maximum van €38.000,- per jaar. Genoeg mogelijkheden voor een mooie aftrekpost dus. Vraag uw Aureus adviseur naar de mogelijkheden!

Koffie?

Onze adviseurs kijken ernaar uit om met u aan tafel te zitten. Een kennismaking is vanzelfsprekend compleet vrijblijvend.

Plan een kennismaking

Documentatie Auréus Investments


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.