Cross

Lentekriebels

april 19, 2023

De lente is voelbaar. De lente is altijd het echte begin van het nieuwe jaar. De natuur brengt nieuw leven en het nieuwe leven geeft energie. De lente is het begin van een nieuwe cyclus. Op de beurs lijkt de economische cyclus nog in de winter te zitten. Door de hoge inflatie hebben centrale banken de voet op het rempedaal. Dat heeft zelfs gezorgd voor een nieuwe bankencrisis. En dan is er nog altijd de oorlog in Oekraïne.

In het midden van de winter lijkt het voorjaar nog ver weg, maar schijn bedriegt en dat biedt kansen. De kans dat centrale banken stoppen met het verhogen van de rente neemt nu snel toe. Daarmee is ook op de financiële markten de lente in aantocht. Dat zorgt voor nieuwe kansen en nieuwe energie voor beleggers, nog even en dan komen ook de beleggingskriebels.

De economische cyclus is onderdeel van het beleggen. Een gemiddelde belegger doorstaat meerdere cycli. Hoewel zo’n cyclus vaak bedreigend overkomt, zorgt het eerder voor nieuwe kansen. Bij beleggen horen nu eenmaal koersuitslagen, dat is de prijs die u moet betalen voor het hogere rendement op lange termijn. En op lange termijn gaat het om het realiseren van uw doelstellingen en wensen, iets wat alleen mogelijk is dankzij diezelfde economische cyclus.

Gerelateerde artikelen

Wegvallende onzekerheden

Meer zekerheid over renteverlagingen door meevallende inflatiecijfers Minder politieke onzekerheid, Trump aan de leiding Meer evenwichtige groei wereldeconomie Winstgroei niet

Meer lezen

De zwakke Japanse yen

De zwakke Japanse yen zorgt er voor dat de outperformance van de Japanse aandelen worden gedrukt, maar niet voor eeuwig.

Meer lezen

Nog steeds geen recessie

Nog steeds geen recessie, ondanks alle zogenaamd betrouwbare indicatoren die wijzen op een recessie. De cyclus is nog jong.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.