Cross

Langzaam terug naar het oude normaal

januari 14, 2021

Het jaar 2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als het jaar waarin de wereld veranderde als gevolg van een pandemie. Hoewel de gebeurtenissen in Wuhan in eerste instantie nog heel ver van ons bed plaatsvonden en zelfs de uitbraak van het virus in Italië nog ver weg leek, werden we ook in Nederland keihard overvallen door het coronavirus. Binnen no-time waren zaken die altijd zo vanzelfsprekend leken, niet meer mogelijk. We werden er meer dan ooit mee geconfronteerd dat gezondheid het allerbelangrijkste is dat we hebben. Onze samenleving veranderde naar een anderhalvemetersamenleving.

Op zo’n moment horen geld en financiën bijzaak te zijn maar door de heftige reactie op de beurzen, ging de aandacht van menig belegger toch al snel richting de portefeuille. Toen bleek dat het virus niet van plan was om zomaar te vertrekken, ontstond er zelfs een touwtrekwedstrijd tussen gezondheid en economie in onze samenleving, met nog meer onzekerheid voor beleggers tot gevolg. Op de financiële markten was 2020 dan ook het meest bewogen jaar dat we sinds de oprichting van Auréus, ruim tien jaar geleden, hebben meegemaakt.

Afgelopen jaar heeft ons geleerd dat het extra belangrijk is om te zorgen dat zowel binnen de organisatie als in het samenspel met onze relaties, het hoofd koel kan worden gehouden. Omdat de gebeurtenissen grote impact hadden op veel meer facetten van ieders leven dan alleen financiële zaken, was het niet altijd makkelijk om kalmte te bewaren. Toch kunnen we zeggen dat het ons gelukt is en dat bij vrijwel al onze relaties het vertrouwen voor de lange termijn in stand is gebleven. De mogelijkheid om te kunnen vertrouwen op solide portefeuilles, waarvan we wisten dat ze robuust genoeg waren om ook deze heftige gebeurtenis aan te kunnen, heeft Auréus hierbij geholpen. Wat ons betreft is dit iets waar we samen met onze relaties trots op kunnen zijn en wat het vertrouwen voor de toekomst verder versterkt.

De gevolgen van het coronavirus waren uiteraard ook in de dagelijkse werkzaamheden van onze organisatie merkbaar. Buiten een geslaagde presentatie in januari hebben we overige fysieke bijeenkomsten voor onze cliënten helaas moeten annuleren. Ook het maken van afspraken op ons kantoor of bij u thuis was niet altijd vanzelfsprekend. Binnen ons team werd er opeens veelvuldig met tools als Zoom en Teams gewerkt, voornamelijk vanuit huis. Ondanks alles hebben we 2020 ten volle benut om onze organisatie verder te integreren en te verbeteren, om u dit jaar nog beter van dienst te kunnen zijn. Dit betekent onder andere dat ons cliëntenportaal volledig vernieuwd is, dat we in staat zijn geweest om enkele grote vastgoedbeleggingen te initiëren en dat we de digitale informatie aan onze cliënten verder hebben verbeterd met een extra nieuwsbrief, enkele online events en interessante podcasts.

Voor 2021 vertrouwen we op een langzaam normaler wordende maatschappij. Wanneer de vaccinatieprogramma’s van de overheid positieve resultaten laten zien, hopen we dat we medio dit jaar weer in een situatie terechtkomen waarbinnen de anderhalvemetersamenleving niet langer de norm is. Wanneer we deze veranderende situatie combineren met de lessen die we in 2020 geleerd hebben, kunnen we achteraf wellicht concluderen dat we ondanks alles toch ook iets gehad hebben aan 2020.

In onze Outlook voor 2021 leest u dat we over de beurzen positief gestemd zijn. Daarnaast zitten er enkele interessante vastgoedproposities in de pijplijn voor dit jaar. Vergeet niet onze website regelmatig te bezoeken zodat u alle ontwikkelingen binnen Auréus blijft volgen en u op de hoogte blijft van actualiteiten op de financiële markten. Hoewel ook 2021 nog verre van normaal zal zijn, wensen wij u een voorspoedig en bovenal gezond 2021 toe! Hopelijk zien we elkaar snel, bij u thuis of bij ons op kantoor.

Auréus
Gijs Hermans
Manager kantoor Venlo

Gerelateerde artikelen

De achterblijvers in de Mag 7

De achterblijvers in de Mag 7 zijn Apple en Tesla. Toch zijn dit waarschijnlijk de belangrijkste AI-bedrijven in de Mag 7.

Meer lezen

De enige bron van alfa

De enige bron van alfa is timing. Timing is simpelweg laag kopen en hoog verkopen, maar in de praktijk blijkt alfa vluchtig.

Meer lezen

Japanse interventie

Japanse interventie. De Japanse overheid heeft meer mogelijkheden dan ingrijpen in valutamarkten om de yen te sturen.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.