Cross

Investeringen buiten de beurs van grote toegevoegde waarde

april 22, 2022

Een historisch sterke stijging van de rente en oorlog in Europa met als gevolg sterk stijgende voedsel- en energieprijzen, bedrijven die kampen met voortdurende toeleveringsproblemen en een chronisch tekort aan personeel. Dit alles met een hard oplopende inflatie tot gevolg. Het eerste kwartaal van 2022 zette beleggingsportefeuilles flink in beweging en de uitslagen op de beurs waren van tijd tot tijd fors.

Het doet mij deugd dat, ondanks deze onrust, de schade in de goed gespreide portefeuilles van Auréus zeer beperkt is gebleven. De Russische inval in Oekraïne kwam onverwacht voor ons allemaal, maar onze portefeuilles hebben de inval goed doorstaan. Auréus investeert, ten opzichte van veel andere vermogensbeheerders, ook buiten de beurs en juist als het onrustig is op de beurs zijn zulke directe investeringen in vastgoed en private equity van grote toegevoegde waarde. Niet geheel toevallig zijn het juist ook deze investeringen die bescherming bieden tegen inflatie.

Nu we de coronacrisis hopelijk definitief achter ons kunnen laten, zijn er de komende maanden weer veel activiteiten op onze kantoren waarin wij u graag informeren over de mogelijkheden van investeren in vastgoed en private equity. U bent vanzelfsprekend uitgenodigd. Als u mensen kent die mogelijk ook geïnteresseerd zijn in de dienstverlening van Auréus op het gebied van beleggen en investeren, zijn ook zij uiteraard van harte welkom.


Altijd op de hoogte blijven? Abonneer dan op onze  tweewekelijkse nieuwsbrief

Auréus streeft er naar om correcte en actuele informatie te verstrekken afkomstig van betrouwbare bronnen, maar kan de juistheid en volledigheid van de informatie in deze publicatie niet garanderen. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Auréus aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige directe of gevolgschade voortvloeiende uit het gebruik van deze publicatie of de inhoud ervan. Deze publicatie is niet bedoeld als een aanbod of verzoek tot aan- of verkoop van een financieel instrument en moet evenmin worden beschouwd als een persoonlijk beleggingsadvies, aangezien de inhoud van deze publicatie niet is toegesneden op de individuele (financiële) situatie en doelstellingen van beleggers. Potentiële beleggers worden er nadrukkelijk op gewezen dat aan beleggen financiële risico’s zijn verbonden. Zij dienen dan ook goed kennis te nemen van de inhoud van relevante informatie over desbetreffende belegging (prospectus, informatiememorandum, essentiële beleggersinformatie, essentiële-informatiedocument etc.) en worden geadviseerd onafhankelijk advies in te winnen om zich een goed oordeel te kunnen vormen over die risico’s en/of deze risico’s passen in/bij hun beleggingsdoelstellingen, financiële situatie, risicoprofiel en risico acceptatie. De waarde van een belegging kan fluctueren. Het is mogelijk dat beleggers bij verkoop of beëindiging van hun belegging minder terugkrijgen dan hun inleg. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Meer in Chinese aandelen

Meer in Chinese aandelen. Na de U-bocht in de economie trekt ook de aandelenmarkt bij, maar deze aandelen zijn nog altijd goedkoop.

Meer lezen

Box 3 voor minder succesvolle beleggers

Box 3 voor minder succesvolle beleggers. Als het werkelijk rendement lager ligt dan het veronderstelde rendement is de box 3-heffing te hoog.

Meer lezen

De nieuwe cyclus in Real Assets

De nieuwe cyclus in Real Assets. Op het moment dat de markt zich realiseert dat het dieptepunt achter ons ligt, kan het snel gaan.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.