Cross

Huizenmarkt in Limburg zit ondanks coronacrisis muurvast

april 19, 2021

Het kan u niet ontgaan zijn: de huizenmarkt in Limburg is totaal uit balans. De vraag overstijgt het aanbod enorm, waardoor met name in de grote steden, de huizenprijzen flink zijn gestegen. De gemiddelde vraagprijs is inmiddels hoger dan € 360.000,- (Funda) en overbiedingen zijn aan de orde van de dag. Voor iemand die een huis of appartement zoekt als belegging zijn dit op korte termijn geen goede ontwikkelingen. Het bruto rendement is immers een resultante van de huurpenningen minus de eigenaarslasten enerzijds, en de koopprijs anderzijds. Hoe hoger de koopprijs, hoe lager het directe rendement. In vakjargon noemen ze dit ook wel de BAR ofwel het Bruto Aanvangs Rendement. Juist door deze hoge huizenprijzen ligt de BAR doorgaans niet veel hoger dan 4%. Daarom is het terecht om uzelf af te vragen: lopen de risico’s nog wel in de pas met het potentiële rendement?

Horrorhuurders & Huisjesmelkers
Op TV wordt momenteel een realityserie uitgezonden over conflicten tussen huurders en verhuurders als gevolg van de aanhoudende huizencrisis. De serie zoomt in op de misstanden waarmee verhuurders en huurders te maken kunnen krijgen. Het is namelijk niet per definitie zo dat indien u van uw vermogen een appartement of huis koopt, er direct een modelhuurder in uw pand trekt. Soms heeft u inderdaad te maken met een wanbetaler of een huurder die minder zuinig met uw eigendom omspringt. Om over wietplantages op zolder nog maar te zwijgen.

Onroerend goed en Auréus
Wij kennen de valkuilen van directe beleggingen in vastgoed als geen ander en zijn dan ook extra alert bij het selecteren van investeringsprojecten voor onze cliënten. Zo onderwerpen wij ieder project aan een uitgebreide due dilligence en voegen we daar waar mogelijk nog waarde toe. Pas daarna leggen wij de investering voor aan u. Vanwege de toegenomen schaalgrootte na onze fusie hebben we als Auréus een betere onderhandelingspositie verworven. Zelfs in deze tijd is een uitkeerbaar rendement groter dan 5% mogelijk en is een totaalrendement van ca. 8% haalbaar. Het grote verschil met zelf een appartement kopen is dat er bij onze vastgoedinvesteringen sprake is van enkele tientallen huurders tot zelfs meer dan honderd huurders per project. Mocht er dan toch een keer een ‘rotte appel’ tussen al die huurders zitten, dan merkt u daar nauwelijks iets van.

Netwerk en expertise
Niet beursgenoteerde beleggingen vergen naast specifieke kennis ook goede partnerships en een exclusief netwerk gebaseerd op onder meer wederzijds vertrouwen en commitment. Auréus heeft dit netwerk de afgelopen jaren succesvol opgebouwd. Dat verzekert u als cliënt van vele investeringswaardige projecten die in sommige gevallen alleen off-market worden aangeboden en daarmee exclusiviteit met zich meebrengen. Hierdoor kan Auréus u, zelfs in tijden van schaarste, toch plaatsingsmogelijkheden bieden. Door jarenlange ervaring en expertise is Auréus in staat deze kansrijke investeringsprojecten voor u te beoordelen. In december hebben we een mooi project van 78 appartementen in Rotterdam afgerond en geplaatst bij onze cliënten. Wij verwachten zeer binnenkort met een nieuwe propositie te komen.

Auréus groeit door
Tot slot willen wij u deelgenoot maken van het nieuws dat recent het in Veldhoven gevestigde multi family office Ritzer + Rouw zich heeft toegevoegd aan Auréus Group B.V. Door de fusie van de complementaire bedrijven voegt Auréus twintig jaar van family office-expertise toe aan het totaalaanbod voor haar cliënten. Om de kracht van de solide en onafhankelijke combinatie te benadrukken, gaan de family office activiteiten van Ritzer + Rouw verder onder de naam Auréus Family. Auréus Family bestaat uit een stabiel team van elf professionals, bevlogen maar met beide benen stevig op de grond. Wilt u meer weten over Auréus Family? Of overweegt u te beleggen in direct vastgoed? Uw Auréus accountmanager informeert u graag over de mogelijkheden en de beschikbare projecten.

Auréus Maastricht
Roger Wynands 

Gerelateerde artikelen

Meer in Chinese aandelen

Meer in Chinese aandelen. Na de U-bocht in de economie trekt ook de aandelenmarkt bij, maar deze aandelen zijn nog altijd goedkoop.

Meer lezen

Box 3 voor minder succesvolle beleggers

Box 3 voor minder succesvolle beleggers. Als het werkelijk rendement lager ligt dan het veronderstelde rendement is de box 3-heffing te hoog.

Meer lezen

De nieuwe cyclus in Real Assets

De nieuwe cyclus in Real Assets. Op het moment dat de markt zich realiseert dat het dieptepunt achter ons ligt, kan het snel gaan.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.