Cross

Han Dieperink verbindt zich per 1 oktober als CCO aan Auréus

oktober 15, 2020

Auréus Group B.V. heeft Han Dieperink per 1 oktober 2020 benoemd tot Chief Commercial Officer (CCO). Hij heeft zich daarmee definitief verbonden aan Auréus. De functie van CCO ligt in het verlengde van zijn eerdere rol als Strategic Partner, waarin hij zich met name richtte op de interne en externe communicatie op het gebied van beleggen. Op de website van Auréus zijn onder de noemer VerDieping verschillende publicaties van zijn hand terug te vinden. Ook is Han gastheer van het op de laatste dinsdag van elke maand te volgen live event met cliënten van Auréus over uiteenlopende aspecten van de financiële markten.

Han was in het verleden Chief Investment Officer (CIO) van Schretlen & Co en Rabobank en neemt zitting in het Macrocomité van Auréus om ook een inhoudelijke bijdrage te leveren aan het beleggingsbeleid van Auréus. Voor de goede orde: Jeroen van Lom blijft de CIO van Auréus en dus ook de voorzitter van het Macrocomité en het Beleggingscomité. Als CCO zal Han zich verder richten op het optimaliseren van de klantbeleving met de focus op beleggen. Sinds medio dit jaar hanteert Auréus vier portefeuillebenaderingen in vermogensbeheer: de markt-factor benadering, de actieve benadering, de individuele benadering en de SRI-Impact benadering. Door deze vier benaderingen hebben cliënten van Auréus meer keuzemogelijkheden om een passende beleggingsoplossing te vinden. Daarmee gaat Auréus dus in tegen het proces van kaalslag en standaardisering op het gebied van beleggingsdienstverlening in Nederland.

Naast beleggingen in publieke markten richt Auréus zich ook uitdrukkelijk op beleggingen in private markten, waaronder vastgoed en private equity. Veel vermogensbeheerders beperken zich uitsluitend tot publieke markten, dat terwijl júist private markten nu hard groeien. Helaas zit er op private markten het nodige kaf tussen het koren. Auréus zal daarom ook op dit gebied de nodige expertise inzetten om te komen tot kwalitatief goede oplossingen voor u als cliënt. Ook op dit onderdeel gaat Han een inhoudelijke bijdrage leveren. Zo heeft hij recent een analyse van het Capiva Plus Fund gemaakt, een fonds dat speciaal is opgezet om direct te kunnen investeren waarbij de nadruk ligt op vastgoed. De beheerders van Capiva Plus zijn namens de aandeelhouder van Auréus betrokken bij de uitbouw van Auréus Group B.V. Zij hebben dus ook in financiële zin belang bij een zo goed mogelijk resultaat. Capiva Plus heeft zich tot dusver positief ontwikkeld in termen van groei en rendement, iets wat bepaald niet kan worden gezegd van veel beursgenoteerde vastgoedfondsen dit jaar. Lees meer hierover in de VerDieping | De grote verschillen binnen vastgoed.

“Het huidige Auréus is het resultaat van een fusie van verschillende zelfstandige vermogensbeheerders. Inmiddels is er sprake van voldoende kritische massa, zonder in te hoeven leveren op flexibiliteit. Dit geeft Auréus de mogelijkheid om met maatwerk te kunnen inspelen op sterk wijzigende omstandigheden op het gebied van beleggen. In tegenstelling tot andere partijen blijft Auréus lokaal en bereikbaar. Verder zijn we ervan overtuigd dat we een onderscheidende beleggingspropositie hebben waarmee we ook autonoom sterk kunnen groeien. Voor die autonome groei is focus op u als cliënt noodzakelijk. Daarbij blijven we innovatief en richten we ons te allen tijde op het leveren van toegevoegde waarde. Groei is een teken van gezondheid en ambitie en het verschaft rendement voor alle stakeholders. Niet groeien maakt in onze ogen juist kwetsbaar. In onze groei richten wij ons op kwaliteit boven kwantiteit, waarbij wij een scherpe afweging blijven maken tussen risico en rendement: iets wat u van een vermogensbeheerder mag verwachten.”

Gerelateerde artikelen

Auréus Rotterdam: “Iedere cliënt heeft een eigen verhaal, dat maakt ons werk zo mooi en afwisselend.”

Rotterdam is de meest ondernemende stad van Nederland. Veel van de cliënten van Auréus zijn ondernemers. Het spreekt dus voor

Meer lezen

Meer in Chinese aandelen

Meer in Chinese aandelen. Na de U-bocht in de economie trekt ook de aandelenmarkt bij, maar deze aandelen zijn nog altijd goedkoop.

Meer lezen

Box 3 voor minder succesvolle beleggers

Box 3 voor minder succesvolle beleggers. Als het werkelijk rendement lager ligt dan het veronderstelde rendement is de box 3-heffing te hoog.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.