Thema’s

Rust en overzicht

Familievermogen is veelomvattend en bestaat vaak uit diverse vermogensbestanddelen. (Bedrijfs)panden, deelnemingen in bedrijven, beleggingen, leningen, verzamelingen, etc. Auréus Family biedt rust en overzicht door al deze bezittingen goed in beeld te brengen, te categoriseren en als totaal te presenteren. Dit maakt toekomstige investeringsbeslissingen een stuk eenvoudiger. Zowel voor jezelf als voor je nabestaanden.

Aureus Logo

Zorgen voor later

Je bent er liever niet mee bezig, maar de dood is de enige echte zekerheid in het leven. En als vermogende ondernemer is er ook nog eens veel te verdelen en te regelen. In deze omstandigheden zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met je bedrijf als je er niet meer bent? Sluit je testament wel aan op jouw actuele vermogenssituatie? Aan wie wil je nalaten en wie ondersteunt jouw erfgenamen? Welke financiële consequenties heeft jouw overlijden en tegen welke belastingclaim lopen jouw nabestaanden aan? Is er wel voldoende liquide vermogen zodat ze niet in de problemen komen? Is het verstandig om nu al een deel van jouw vermogen over te dragen? Wat zijn hierin de mogelijkheden? Auréus Family heeft het antwoord op deze vragen en begeleidt je in het vormen van een strategisch plan voor je nalatenschap.

Persoonlijke ontwikkeling

Wie staat jouw gezin bij als je er niet meer bent?

Je hebt de nodige adviseurs om je heen die je helpen met fiscaal, juridisch en strategisch advies. Maar wie staat jouw familieleden zakelijk bij? Wie heeft het totaaloverzicht, zorgt dat iedereen de afspraken kent en heeft oog voor alle generaties binnen de familie? Auréus Family heeft niet alleen oog voor de financiële regelingen, maar begeleidt de familie ook in het doorlopen van dit emotionele proces.

Estate planning

Bewust of onbewust spelen de volgende generaties in de familie een rol van betekenis in de invulling en het beheer van je vermogen. Door die afwegingen wordt vermogen een familievermogen. Estate planning is een belangrijk aspect bij het bewaken en besturen van generatie-overschrijdend familievermogen. Echt goede estate planning is meer dan alleen erfbelasting besparen. Door vooral ook relationele aspecten vooraf helder te krijgen en bespreekbaar te maken, ontstaat vaak een ander perspectief op vermogensoverdracht naar de (klein)kinderen. Auréus Family heeft ervaring in familiedynamieken. We stellen nét andere vragen en komen met creatieve oplossingen voor de overdracht van familievermogen.

Hoe maak ik van mijn vermogen een familievermogen?

Family wealth management

Direct contact met Auréus Family

Wij kijken ernaar uit om met u aan tafel te zitten. Een kennismaking is vanzelfsprekend altijd vrijblijvend.

Blijf op de hoogte


      Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
      Privacyverklaring.