Thema’s

Thuis in familievermogen

Een groot vermogen overschrijdt generaties. Bewust of onbewust speelt de tweede (en daaropvolgende) generatie een rol van betekenis in vragen rond de invulling en het beheer van het vermogen. Daarmee wordt vermogen een familievermogen. Het bewaken en besturen van een familievermogen vraagt vaak om meer dan alleen vermogensbeheer.

omgaan met Familievermogen voor persoonlijke ontwikkeling

Auréus Family

Het goed beheren van familievermogen is een kunst op zich. Het heeft ook veel weg van het runnen van een onderneming. Een financiële onderneming. Om je vermogen te behouden, is een gedegen strategie onmisbaar. We helpen je als familie goed te onderzoeken wat bij je past en hoe je vasthoudt aan de gekozen strategie.

Bij het beschermen en besturen van het familievermogen is communicatie binnen de familie cruciaal. Maar al te vaak worden complexe familievraagstukken vooruitgeschoven en vertrouwt men erop dat het vanzelf wel goed komt. Juist het voeren van gesprekken met betrokken familieleden geeft veel inzicht, neemt zorgen weg en beperkt wederzijds wantrouwen en miscommunicatie door de uiteenlopende verwachtingen. Het vastleggen van afspraken borgt de continuïteit van het familievermogen en versterkt de harmonie binnen de familie. 

Generatie-overschrijdend familievermogen blijft generatie-overschrijdend wanneer je kinderen in staat zijn het op de juiste manier te bewaken en beheren. Hiermee wordt vermogen een lust en geen last. Auréus Family behoudt overzicht en begeleidt de volgende generatie. Wij leiden hen op en brengen hen de verantwoordelijkheid bij die past bij beleggings- en investeringsbeslissingen. En dat voortdurend met een blik op de toekomst.

Familievermogen is veelomvattend en bestaat vaak uit diverse vermogensbestanddelen. (Bedrijfs)panden, deelnemingen in bedrijven, beleggingen, leningen, verzamelingen, etc. Auréus Family biedt rust en overzicht door al deze bezittingen goed in beeld te brengen, te categoriseren en als totaal te presenteren. Dit maakt toekomstige investeringsbeslissingen een stuk eenvoudiger. Zowel voor jezelf als voor je nabestaanden.

Familievermogen bewaken


Onze historie

23 jaar bestaan – >€3 Mrd in beheer – 15+ adviseurs

Auréus Family is een gerenommeerd family office dat sinds 2001 actief is. Sinds 2021 maken we deel uit van de Auréus Group, een breed vermogensplatform waarmee we onze positie verstevigen. Met een uitstekende reputatie bieden we op maat gemaakte oplossingen op het gebied van asset allocatie advies en family wealth management, gebaseerd op een intergenerationele strategie. Ons landelijke netwerk wordt ondersteund door een team van 18 professionals. Auréus Family opereert onder toezicht van zowel de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als De Nederlandsche Bank, en is bankonafhankelijk.

Car driving in the sunset

Family office met
landelijke dekking

Onze Family Officers werken verspreid over ons uitgebreide kantorennetwerk.

Aureus map of the Netherlands and Belgium

Ontvang nu uw gratis whitepaper

In deze whitepaper lees je meer over:
 • Het verkopen van je onderneming
 • Voorbereid zijn op onverwachte gebeurtenissen
 • Overlijden: wat als je er niet meer bent
 • De volgende generatie: zijn zij er klaar voor?

  Uw privacy is belangrijk voor ons. Bij indiening van dit formulier accepteert u de voorwaarden en privacy policy van Auréus.


  Direct contact met Auréus Family

  Wij kijken ernaar uit om met u aan tafel te zitten. Een kennismaking is vanzelfsprekend altijd vrijblijvend.

  Blijf op de hoogte


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.