Thema’s

Family Office

Een groot vermogen overschrijdt generaties. Bewust of onbewust speelt de tweede (en daaropvolgende) generatie een rol van betekenis in vragen rond de invulling en het beheer van het vermogen. Daarmee wordt vermogen een familievermogen. Het bewaken en besturen van een familievermogen vraagt vaak om meer dan alleen vermogensbeheer.

1. Succesvol ondernemer, wie gaat u helpen?

Auréus Family biedt alles wat van invloed is op uw vermogen en het welzijn van uw gezin op één plek. Verbind uw vertrouwde professionele adviseurs zodat ze kunnen samenwerken, een visie kunnen delen over de doelen van uw gezin en u meer inzicht kunnen geven.

Expand Van een operationeel naar een financieel bedrijf

Bij de verkoop van een bedrijf komt veel kijken, maar gelukkig wordt u geholpen door professionele adviseurs. Van een operationeel bedrijf gaat u wel naar een financieel bedrijf. Ineens bent u rijk, echt rijk. Het soort rijkdom dat niet alleen uw pensioen veiligstelt, maar meerdere generaties overspant. Dat vraagt om een bredere visie en een meer gecoördineerde aanpak. U krijgt het gevoel dat een bank niet de juiste partij is die u hierbij kan helpen en vraagt zich af welke personeelsleden hiervoor zijn vereist. Auréus Family is dan een logische keuze.

Expand Uw eigen private family office

Het integreren van de diensten en expertise die essentieel zijn om uw leven te verrijken en uw totale vermogen van uw gezin te vergroten, biedt voordelen die verder gaan dan de financiële. Met Auréus Family heeft u uw eigen private Family Office en kunt u het financiële leven van uw gezin efficiënter beheren. Het is net alsof u als CEO een eigen CFO en CIO voor uw gezin heeft, experts om u te helpen uw onmiddellijke doelen te realiseren en tegelijkertijd uit te kijken naar de volgende generatie om de financiële toekomst van uw gezin te verbeteren.

Expand Meer controle, minder moeite

U zult merken dat u veel meer controle heeft over uw vermogen en dat u er veel minder moeite voor hoeft te doen wanneer iedereen die betrokken is bij uw beleggingen, investeringen, belastingzaken en juridische zaken met elkaar is verbonden. U zult zich veilig voelen wetende dat advies over uiteenlopende zaken kan worden gegeven aan een multidisciplinair team wanneer dat nodig is.

Afbeelding

2. Het belang van coördinatie in een complexe financiële omgeving

Expand Een reddingsboot in een zee van specialisten

Een family office is een centraal aanspreekpunt voor alle specialisten. Door het overzicht en de bewaking van het proces creëert een family office toegevoegde waarde. Een family office is dan vooral een coördinator die op het juiste moment de juiste professionals inschakelt

Expand Overzicht en inzicht dankzij geconsolideerde rapportage

Zelfs voor professionals is het vaak niet eenvoudig om inzicht te krijgen in alle vemogensbestanddelen. Rapportages komen met vertraging en sluiten niet op elkaar aan. Auréus Family geeft overzicht en inzicht. Daarmee heeft u altijd een centraal aanspreekpunt waaraan u kunt vragen hoeveel u op dat moment waard bent.

Expand Volledige ontzorging zonder de regie te verliezen

Het beheren van een groot vermogen is er met alle nationale en internationale voorschriften en de fiscale en juridische voorschriften niet eenvoudiger op geworden. Tegelijkertijd zijn er maar weinig vermogende families die hun geld toevertrouwen aan een bank of een specifieke adviseur. Dat is een belangrijke reden om te kiezen voor een family office die voor u werkt en voor niemand anders.

Lees interview

3. Een uniek platform voor ondernemers

Tijd is de ultieme rijkdom en na de verkoop is er opeens veel tijd. Ondernemers in een vergelijkbare situatie ervaren dat ook. Toch kruipt het ondernemersbloed waar het niet gaan kan. Op ons platform is er ruimte om kennis en ideeën te delen, elkaars netwerk te gebruiken en te sparren met gelijkgestemden.

Expand Het belang van een goed klankbord

Een family office doet meer dan het beheren van een beleggingsportefeuille. Wilt u onroerend goed kopen, investeren in een nieuw bedrijf, vermogen schenken of de kwaliteit van de huidige specialisten screenen? Auréus family is daarvoor een prima klankbord. Daarna hoeft u uiteindelijk alleen nog maar een go of no go te geven. Dat geeft rust.

Expand Het gevoel van comfort en balans

Naast het financiële rendement is er ook familierendement, dat is rendement dat kan worden afgemeten aan familiegeluk en plezier. Auréus Family is altijd dichtbij en persoonlijk en heeft oog voor de juiste balans tussen zakelijk en privé.

Expand Een financiële visie met een strategische vermogensverdeling

Na de verkoop moet er worden nagedacht over alle nieuwe financiële ambities. De kern van uw vermogen is vereist voor het dagelijkse comfort, de instandhouding van uw levensstijl en eventuele zakelijke verplichtingen. Maar wat doet u met uw overvloedige vermogen? Dat kan naar de kinderen, naar goede doelen of anders naar de fiscus. Nadenken over toekomstige kasstromen met behulp van een financieel plan is onze specialiteit

Wij overzien het geheel en komen met een passende oplossing.


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.