Cross

Een delicatessenwinkel op het gebied van vermogensbeheer

april 19, 2021

Iemand vroeg mij laatst hoe ‘onderscheidend in vermogen’ Auréus is. Ik gaf aan hoe wij dat zien. Grootbanken zijn erop gericht om vermogensbeheer te standaardiseren. Contacten verlopen vooral digitaal, met suboptimale dienstverlening tot gevolg. Hierbij gaat nuance helaas vaak verloren. Auréus ziet deze aanbieders als ‘de supermarkten van de financiële wereld’.

Tegenover deze reuzen staan de kleine, zelfstandige vermogensbeheerders die weliswaar ondernemend zijn, maar weinig schaalvoordeel behalen omdat de kosten relatief hoog zijn. Verder dreigt bij kleine vermogensbeheerders een continuïteitsprobleem, omdat slechts enkele sleutelfiguren bepalend zijn voor het beleid. Waar grootbanken vergelijkbaar zijn met supermarkten, zijn de kleine vermogensbeheerders vergelijkbaar met een individuele marktkoopman. Auréus zit precies tussen deze twee werelden in. Dit biedt ruimte voor maatwerk, maar ook voldoende schaalgrootte om inkoopvoordelen te behalen. De menselijke maat blijft altijd aanwezig, iets dat in onze ogen essentieel is voor goed vermogensbeheer. Uitgangspunt van Auréus is dat cliënttevredenheid voor twee derde een gevolg is van een goede relatie en voor één derde een gevolg is van de basis die op orde moet zijn. Die basis bestaat uit beheersing van risico’s, controle over kosten en als gevolg daarvan een goed rendement.

Wij zien Auréus uiteraard niet als een supermarkt maar ook zeker niet als marktkoopman. Auréus is als een delicatessenwinkel, omdat onze benadering aansluit op de wensen van vermogende particulieren die per definitie streven naar onderscheidend vermogen.

Auréus
Stefan Roosendaal
CEO

Gerelateerde artikelen

De achterblijvers in de Mag 7

De achterblijvers in de Mag 7 zijn Apple en Tesla. Toch zijn dit waarschijnlijk de belangrijkste AI-bedrijven in de Mag 7.

Meer lezen

De enige bron van alfa

De enige bron van alfa is timing. Timing is simpelweg laag kopen en hoog verkopen, maar in de praktijk blijkt alfa vluchtig.

Meer lezen

Japanse interventie

Japanse interventie. De Japanse overheid heeft meer mogelijkheden dan ingrijpen in valutamarkten om de yen te sturen.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.