Cross
Diensten

Duurzaamheidsbeleid

Duurzaamheid is geïntegreerd in het beleggingsbeleid van Auréus, maar de onderliggende beleggingen van de portefeuilles van Auréus houden geen rekening met de EU-criteria voor ecologisch duurzame economische activiteiten. Hier leest u meer over ons duurzaamheidsbeleid.

De Auréus werkwijze

Dé ultieme beleggingsoplossing bestaat niet. Helaas is standaardisatie op het gebied van vermogensbeheer en -advies tegenwoordig schering en inslag. Auréus belegt op de beurs, maar ook in private markten.
Bij beursbeleggingen kunt u er voor kiezen om dicht bij de index te blijven, of juist te beleggen in een geconcentreerde portefeuille met individuele aandelen. Ook zijn er beleggingsoplossingen voor beleggers die instandhouding van hun vermogen en financiële rust belangrijker vinden dan altijd proberen om de beurs te verslaan. Beleggers krijgen ook steeds meer oog voor de invloed van hun beleggingen op de omgeving.

Meer informatie?

Bekijk onze locaties

Arrow

Duurzaamheidsbeleid

Dienstverlening

De onderliggende beleggingen van de portefeuilles van Auréus houden geen rekening met de EU-criteria voor ecologisch duurzame economische activiteiten. Auréus classificeert derhalve als artikel 6 onder SFDR. Wij beschikken ook niet over informatie of investeringen taxonomy aligned zijn en hanteren daarom een percentage van 0 procent. Wij wegen duurzaamheidsimpact in dit kader dan ook niet mee.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om te voldoen aan deze eisen, simpelweg omdat die informatie er niet is. Gebruik van de huidige gebrekkige informatie is volgens ons een vorm van 'greenwashing'. Bedrijven zijn nog altijd niet verplicht om de voorgeschreven ongunstige effecten te rapporteren. Het is daarom ook onmogelijk om een inschatting te maken van duurzaamheidsrisico's, evenals de impact op het rendement.

Dat gaat verbeteren met de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Er wordt al wel data verzameld, maar die is vaak gebrekkig en duur. Verder conflicteert de Europese interpretatie van duurzaamheid met de Nederlandse. Nederland was voor wat betreft duurzaam beleggen een gidsland en dan is de gelijkschakeling door deze wetgeving een stap terug in de tijd.

Koffie?

Onze adviseurs kijken ernaar uit om met u aan tafel te zitten. Een kennismaking is vanzelfsprekend altijd vrijblijvend.

Plan een kennismaking


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.