Cross
Diensten

Duurzaamheidsbeleid

Duurzaamheid is geïntegreerd in het beleggingsbeleid van Auréus, maar Auréus is geen producent of distributeur van expliciet duurzaam gelabelde producten. Hier leest u meer over ons duurzaamheidsbeleid.

Duurzaamheidsbeleid

Dienstverlening

Auréus kenmerkt en promoot haar dienstverlening niet als duurzaam vermogensbeheer zoals bedoeld met artikel 8 en 9 onder de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Auréus classificeert derhalve als artikel 6 onder SFDR. Auréus positioneert zich niet expliciet als duurzame vermogensbeheerder. Dat betekent niet dat wij zijn gestopt met het meenemen van duurzaamheidsfactoren in ons beleggingsbeleid, maar op basis van deze Europese wetgeving is het niet toegestaan om onze dienstverlening in welke vorm dan ook te promoten als duurzaam.

Om te voldoen aan de SFDR level 2 vereisten moet er precontractueel informatie worden gepubliceerd over financiële producten die vallen onder artikel 8 en 9 SFDR. Verder moet er informatie worden verschaft over het meewegen van ongunstige effecten op duurzaamheidsfactoren en moet er periodiek uitgebreid gerapporteerd worden over artikel 8 en artikel 9 beleggingen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om te voldoen aan deze eisen, simpelweg omdat die informatie er niet is. Gebruik van de huidige gebrekkige informatie is volgens ons 'greenwashing'.

Bedrijven zijn (nog) lang niet verplicht om de voorgeschreven ongunstige effecten te rapporteren. Dat gaat verbeteren met de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Er wordt al wel data verzameld, maar die is vaak gebrekkig en duur. Verder conflicteert de Europese interpretatie van duurzaamheid met de Nederlandse. Nederland was voor wat betreft duurzaam beleggen een gidsland en dan is de gelijkschakeling door deze wetgeving een stap terug in de tijd.

De Auréus werkwijze

Dé ultieme beleggingsoplossing bestaat niet. Helaas is standaardisatie op het gebied van vermogensbeheer en -advies tegenwoordig schering en inslag. Auréus belegt op de beurs, maar ook in private markten.
Bij beursbeleggingen kunt u er voor kiezen om dicht bij de index te blijven, of juist te beleggen in een geconcentreerde portefeuille met individuele aandelen. Ook zijn er beleggingsoplossingen voor beleggers die instandhouding van hun vermogen en financiële rust belangrijker vinden dan altijd proberen om de beurs te verslaan. Beleggers krijgen ook steeds meer oog voor de invloed van hun beleggingen op de omgeving.

Meer informatie?

Bekijk onze locaties

Arrow

Koffie?

Onze adviseurs kijken ernaar uit om met u aan tafel te zitten. Een kennismaking is vanzelfsprekend altijd vrijblijvend.

Plan een kennismaking


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.