Cross

De Vuurzee

januari 15, 2022

“Ons doel is om Vuurzee naar de hogere gastronomische tafel te brengen en dat begint aardig te lukken.”

Ieder kwartaal bezoeken we een ondernemer of organisatie die de regio op een bijzondere manier op de kaart zet. We spreken dit kwartaal met Piet Tirion en Pieter van Doorn, oprichters van het Nederlandse biermerk De Goede & De Stoute. Met hun champagnebier ´Vuurzee´ vielen ze internationaal in de prijzen en wonnen ze onder andere de World Beer Awards en de International Beer Challenge. We spreken af in de recent geopende Vuurzee Bar aan de Amsterdamse Zuidas.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Jullie zijn niet de eerste bierbrouwers in Nederland. Wat maakt Vuurzee zo bijzonder?

Vuurzee is het eerste bier in Nederland dat speciaal gebrouwen wordt voor de top van de (Nederlandse) gastronomie. Vuurzee is een elegant blond bier (tripel) gemaakt van de Pinot Noir-druif van Nederlandse bodem en bereid met champagnegist uit Reims. De combinatie maakt het onderscheidend: De champagnegist zorgt voor een droog karakter en licht minerale afdronk; de Pinot Noir-druif geeft een zachte bitterheid”

Bierbrouwen gebeurt veelal hobbymatig. Wat was voor jullie doorslaggevend om het groots aan te pakken?

“We houden allebei van het bourgondische leven en van culinair genieten. We wilden daarom een high-end bier te lanceren voor de hoge gastronomie. Sinds 2017 hebben gewerkt aan de ontwikkeling en perfectionering van Vuurzee. Een succesvolle crowdfunding campagne van €90.500,-  bevestigde dat ons champagnebier in de smaak viel. De gewonnen awards hielpen ons om vol overtuiging professioneel verder te gaan.”

Op jullie website staat: ‘Where Beer Meets gastronomy’… Wat betekent dat in de praktijk?

“Ons doel is om Vuurzee naar de hogere gastronomische tafel te brengen en dat begint aardig vorm te krijgen. Inmiddels staat ons bier op de kaart bij diverse sterrenrestaurants, onder andere bij Inter Scaldes, Tribeca, De Kromme Watergang, Parkheuvel, Daalder, Olivijn, Mos en Bolenius. Ook internationaal slaat Vuurzee aan. Inmiddels wordt ons bier geschonken in Zwitserland, Duitsland en Finland. We hopen over drie kaar in zeker vijftien Europese landen te worden geschonken. Ook hopen we dan onze intrede in de VS hebben gedaan en dat we in Azië in zeker vijf landen in de gastronomische top worden geserveerd.”

Opschalen is als startend ondernemer een flinke uitdaging. Hoe doen jullie dat?

“We zitten middenin een transitie van landelijk naar meer internationaal opereren. Hierbij hoort ook de fase van start-up naar scale-up. De grootste uitdaging zit hem in het feit dat de merkassociatie nu nog rust op ons tweeën en dat het internationaal gezien meer vanuit een zelf opererend merk moet gaan komen. Daarnaast betekent schaalgrootte ook dat er geïnvesteerd moet worden. We praten al snel over meerdere miljoenen euro’s. Daarnaast gaat veel tijd zitten in het vinden van goede partners. We zijn een niche kwaliteitsproduct en we ervaren dat exportpartners veelal aan de volume kant zitten. Wij zijn daarom op zoek naar niche-spelers die dicht op hun clientèle zitten. Gelukkig weten we steeds beter hoe we deze weg moeten bewandelen.”

Als Nederlanders vragen we altijd: ‘Wat kost dat?’

“Het gaat bij ons en onze klanten om de totaalbeleving op spectaculaire plekken. Geld speelt daar vaak minder een rol. Daarnaast is het een heel ambachtelijk product met vele handelingen. Dit kost tijd en veel inspanning. Daarom verkopen aangesloten restaurants de fles voor een prijs van rond de €50,-. We schenken uitsluitend vanuit 75cl flessen of groter. Als je als particulier van ons bier wilt genieten, kan dat natuurlijk ook. In onze Vuurzee Bar aan de Zuidas, maar ook als member van onze club. Een membership kost €300,- per jaar en daar ontvang je jaarlijks twaalf flessen Vuurzee voor en mag je altijd ons bier via de membershop bestellen via onze website: www. degoedeendestoute.nl .

Gerelateerde artikelen

Meer in Chinese aandelen

Meer in Chinese aandelen. Na de U-bocht in de economie trekt ook de aandelenmarkt bij, maar deze aandelen zijn nog altijd goedkoop.

Meer lezen

Box 3 voor minder succesvolle beleggers

Box 3 voor minder succesvolle beleggers. Als het werkelijk rendement lager ligt dan het veronderstelde rendement is de box 3-heffing te hoog.

Meer lezen

De nieuwe cyclus in Real Assets

De nieuwe cyclus in Real Assets. Op het moment dat de markt zich realiseert dat het dieptepunt achter ons ligt, kan het snel gaan.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.