Cross

De eerste 180 dagen van Auréus Deventer

april 22, 2022

Team Auréus Deventer bestaat op dit moment een half jaar en ons enthousiasme
blijft groeien. We merken dat de beleggingsproposities van Auréus zeer goed aansluiten op de wensen van onze cliënten. Als voormalig adviseurs bij een bank moesten we steeds meer gestandaardiseerde producten aanbieden, maar met deze nieuwe mogelijkheden gaat er een wereld voor ons open. Het voelt voor ons ontzettend fijn om échte oplossingen te kunnen aanbieden.

Beursgenoteerde beleggingen
Vanzelfsprekend blijven beursgenoteerde beleggingen de basis van ons advies. Hierbij merken we dat er twee benaderingen zijn die onze cliënten zeer aanspreken. Ten eerste de individuele benadering waarbij belegd wordt in de grootste multinationals met een bovengemiddelde groei en een niet al te hoge waardering. De cliënten stellen de transparantie, herkenbaarheid en het goede trackrecord op prijs. Ten tweede is de SRI-Impact benadering in trek. Donkergroene beleggingen afgestemd op een aantal duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Goals) van de Verenigde Naties. Zeer vooruitstrevend en gebaseerd op de wereldwijde ontwikkelingen.

Onroerend goed
Als tweede beleggingsmogelijkheid hebben we het afgelopen half jaar kennisgemaakt met de investeringsmogelijkheden bij Auréus. Mooie appartementencomplexen met een goede huur. Doordat de complexen verder worden verbeterd kunnen de huren verder omhoog en stijgt de waarde van het onroerend goed. Na vier à vijf jaar wordt het verkocht aan een eindbelegger. We merken echter één nadeel: de belangstelling van onze cliënten is zó groot dat de inschrijving snel vol is. Natuurlijk spelen we hierop in en we bereiden we ons al voor op verschillende onroerend goed projecten die in het tweede kwartaal van 2022 op ons af gaan komen.

Private Equity
Waar we in het verleden onze klanten alleen in verbinding brachten met private equity partijen, kunnen we dit bij Auréus nu zelf adviseren en aanbieden. Een beleggingsmogelijkheid die best complex is en waar veel over uit te leggen valt.
Dat vonden wij ook. Op 24 maart hebben we daarom een bijeenkomst georganiseerd in Museum MORE in Gorssel die geheel in het teken stond van private equity. Een kleine dertig belangstellenden werden door Rien Ogier, ons hoofd Private Equity, geïnformeerd. Wat is het precies? Wat zijn de voor- en nadelen en waarom zou het een onderdeel moeten zijn van uw vermogensverdeling? Uit onderzoek van UBS blijkt dat grote families momenteel 18% van hun vermogen beleggen in private equity en dat dit de komende jaren
zal groeien naar 50%. Waarom zouden ze dat doen? De bijeenkomst in Gorssel werd een inspirerende middag die werd afgesloten met een rondleiding door museum MORE. Een prachtig museum dat absoluut een bezoekje waard is, mocht u er nog niet geweest zijn. Na 180 dagen als Auréus Deventer is het fijn om vast te kunnen stellen dat we als team blij zijn met deze stap. Auréus is écht onderscheidend in vermogen! Dat geeft ons individueel en als team enorm veel energie en dynamiek. We willen dit nog vele jaren aan u kunnen doorgeven in onze adviezen en kijken daarom uit naar onze volgende ontmoeting met u.


Altijd op de hoogte blijven? Abonneer dan op onze  tweewekelijkse nieuwsbrief

Auréus streeft er naar om correcte en actuele informatie te verstrekken afkomstig van betrouwbare bronnen, maar kan de juistheid en volledigheid van de informatie in deze publicatie niet garanderen. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Auréus aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige directe of gevolgschade voortvloeiende uit het gebruik van deze publicatie of de inhoud ervan. Deze publicatie is niet bedoeld als een aanbod of verzoek tot aan- of verkoop van een financieel instrument en moet evenmin worden beschouwd als een persoonlijk beleggingsadvies, aangezien de inhoud van deze publicatie niet is toegesneden op de individuele (financiële) situatie en doelstellingen van beleggers. Potentiële beleggers worden er nadrukkelijk op gewezen dat aan beleggen financiële risico’s zijn verbonden. Zij dienen dan ook goed kennis te nemen van de inhoud van relevante informatie over desbetreffende belegging (prospectus, informatiememorandum, essentiële beleggersinformatie, essentiële-informatiedocument etc.) en worden geadviseerd onafhankelijk advies in te winnen om zich een goed oordeel te kunnen vormen over die risico’s en/of deze risico’s passen in/bij hun beleggingsdoelstellingen, financiële situatie, risicoprofiel en risico acceptatie. De waarde van een belegging kan fluctueren. Het is mogelijk dat beleggers bij verkoop of beëindiging van hun belegging minder terugkrijgen dan hun inleg. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Gerelateerde artikelen

De achterblijvers in de Mag 7

De achterblijvers in de Mag 7 zijn Apple en Tesla. Toch zijn dit waarschijnlijk de belangrijkste AI-bedrijven in de Mag 7.

Meer lezen

De enige bron van alfa

De enige bron van alfa is timing. Timing is simpelweg laag kopen en hoog verkopen, maar in de praktijk blijkt alfa vluchtig.

Meer lezen

Japanse interventie

Japanse interventie. De Japanse overheid heeft meer mogelijkheden dan ingrijpen in valutamarkten om de yen te sturen.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.