Cross

Cliënt aan het woord | Teun van Weerdhuizen

januari 24, 2023

“Het zijn de kleine dingen die een zaak succesvol maken”

 

In 1984 belandde Teun van Weerdhuizen met zijn vrouw Irene in Maastricht, waar ze de eerste Délifrance-zaak van de stad openden. Daar, op de Grote Straat, begon hun leven als horecaondernemers. Inmiddels hebben ze hun antieke carréboerderij in Sint Geertruid omgetoverd tot prachtig Italiaans restaurant en staat de volgende generatie klaar om het bedrijf voort te zetten.

 

“Het grappige is dat zowel Irene als ik helemaal geen horeca- achtergrond hebben”, vertelt Teun. “Irene was kapster en ik ben van origine bouwkundige. Toen we naar Limburg kwamen begin jaren tachtig, ging het echter niet goed in de bouwerij. Het bouwbedrijf waar ik werkte ging failliet, dus ik besloot de horeca in te gaan, zodat ik geen last had van de bouwcrisis.”

 

Zo gezegd, zo gedaan. De Délifrance-zaak die ze begonnen groeide algauw uit tot een groot succes. “Het was een mooie tijd. De stad is prachtig en we hebben er veel lol gehad.” Na 17 jaar verkochten ze hun zaak. “Nadat we een jaartje of twee rustig aan hadden gedaan, begon het weer te kriebelen. In de jaren die volgden hebben we nog 9 Délifrance-zaken en een pannenkoekenhuis gehad.”

 

Het stel woonde inmiddels met hun drie kinderen in een oude carréboerderij in Sint Geertruid. Daar zijn ze vervolgens hun huidige zaak begonnen. “Dat komt eigenlijk door mijn jongste zoon”, vertelt Teun. “Hij zat op de Middelbare Hotelschool en wilde graag voor zichzelf beginnen. Hij bakte al ‘voor de hobby’ pizza’s in het oude bakhuis achter in onze boomgaard. Die pizza’s is hij gaan verkopen en dat was vanaf dag één een daverend succes. Heel het dorp stond aan de poort en het was een drukte van auto’s voor ons huis.”

 

Drie jaar later konden ze de carréboerderij van de buurman overnemen. “We zagen er wel toekomst in om de pizzeria – die inmiddels was omgedoopt tot L’Appetito – uit te breiden naar een Italiaans restaurant met verse pasta’s, wijnen en zelfgemaakte ijscreaties.” Het idee voor L’Appetito Gran Gusto was geboren en binnen een paar maanden werd de tweede boerderij helemaal opgeknapt, mét behoud van alle oude elementen. Terwijl Teun zich bemoeide met de verbouwing, ontfermde Irene zich over de inrichting, die werkelijk uniek en sfeervol is ontworpen. Bijna tien jaar nadat de eerste pizza uit het bakhuis verkocht werd, staat jongste zoon Maurits klaar om het stokje over te nemen van zijn ouders. “Irene en ik zijn altijd doeners geweest en we hebben erg genoten van het omgaan met mensen in onze ondernemingen. Ik ben nu echter 71 jaar en kijk er langzaam naar uit om de boel los te kunnen laten.” Natuurlijk blijven ze wel betrokken. “In de ‘familievergadering’ blijven we hameren op de details”, grinnikt Teun. Dan weer serieus: “Het gaat echt om de kleine dingen als je mensen te gast hebt: dat je al een gezellig praatje hebt bij een reservering, dat je gasten een goede avond wenst en dat je bedrijfskleding netjes is. Dat zorgt ervoor dat mensen eenfijne beleving hebben.”

 

Teun en Irene hadden hun beleggingen grotendeels bij de Rabobank lopen. Via Nico Jongen en Jacqueline Jamin maakten ze een paar jaar geleden kennis met Auréus en ze besloten hun beleggingen gedeeltelijk over te hevelen. “In eerste instantie ging het geweldig goed, alleen dit jaar ging het mis. De aandelenmarkt stortte in door de oorlog in Oekraïne. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat het goed komt. De oorlog zal een keer voorbij zijn en de energie zie ik op termijn ook weer goedkoper worden. We hebben altijd goede rendementen gehad bij Auréus, dus ik zie de toekomst zeker zonnig in!”

Gerelateerde artikelen

Een goede eerste helft

De eerste jaarhelft zit er bijna op. Aandelenbeleggers kunnen terugkijken op een goede eerste jaarhelft. Dat is geen toeval. In

Meer lezen

Zomerhausse

Zomerhausse door Amerikaanse presidentsverkiezingen, desinflatie en lagere beleidsrentes en positieve winstbijstellingen.

Meer lezen

Update verkiezingen

Update verkiezingen. Er is onrust in Frankrijk, Mexico en India, alle drie naar aanleiding van verkiezingen.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.