Cross

Cliënt aan het woord | Geert de Koning

oktober 19, 2023

Geert de Koning deelt zijn ervaring met OAKK-Auréus.

Geert de Koning: “Ik ben ervan overtuigd dat biologisch vlees de toekomst heeft.”

Tweeëntwintig jaar geleden nam Geert de Koning samen met zijn broer Sjors het vleesbedrijf van hun vader over. Het bedrijf in Schijndel is gespecialiseerd in de productie van varkensvlees voor de vleesverwerkings- en snackindustrie. Sinds deze overname is hun onderneming behoorlijk gegroeid en getransformeerd. Zo houden Geert en Sjors zich tegenwoordig voornamelijk bezig met hun geesteskind KUIB, de jongste tak van hun bedrijf. Het is KUIB’s missie om goed, eerlijk en biologisch vlees door heel Nederland bij mensen thuis te bezorgen.

“We merkten een aantal jaren geleden aan onszelf en aan de wereld om ons heen dat er een verandering gaande is”, begint Geert te vertellen. “Duurzaamheid, dierenwelzijn en milieu zijn in de vleesindustrie steeds belangrijker en daar kunnen wij ons helemaal in vinden. Persoonlijk denk ik dat de bulkindustrie eindig is, sowieso in Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat de vleesconsumptie in onze wereld anders moet en daarom geloven wij in vlees dat 100% biologisch is.”

Het idee voor hun nieuwste onderneming KUIB ontstond in de kroeg. “Het is het klassieke bierviltjes-verhaal”, glimlacht Geert. “Samen met Sjors zat ik na te denken over waar we met ons bedrijf stonden en hoe we de toekomst zagen. Vervolgens bedachten we hoe we daar een business van konden maken. We krabbelden onze plannen op bierviltjes en hieruit is KUIB ontstaan. KUIB levert biologisch vlees voor de bewuste liefhebber. We stellen vleespakketten samen waarbij dierenwelzijn en biodiversiteit de hoogste prioriteit hebben. Iedereen kan ze online bestellen en het vlees bezorgen we diepgevroren aan huis, door heel Nederland. Geld is daarbij niet onze drijfveer. We willen gewoon een mooi bedrijf runnen dat bijdraagt aan een betere wereld en aan een mooie toekomst voor onze geweldige sector.”

De nieuwe onderneming brengt veel verandering met zich mee. “We waren gewend om business-to-business zaken te doen, terwijl we ons met KUIB rechtstreeks tot consumenten richten. Dat vergt een andere bedrijfsvoering. Het is nu belangrijker om ons verhaal goed te vertellen en telkens opnieuw aan de man te brengen. Marketing speelt daardoor een belangrijke rol. De schaal waarop we opereren is bovendien ook heel anders. Het is even omschakelen, maar we doen het met veel liefde en plezier. We zijn ervan overtuigd dat we heel Nederland aan het biologisch vlees kunnen krijgen. Natuurlijk is het mooi als mensen voor KUIB kiezen, maar ik ben al blij als mensen überhaupt voor biologisch gaan. Dat heeft gewoon de toekomst, en daar gaat het qua wet- en regelgeving gelukkig ook steeds meer naartoe.”

Vanaf het begin wisten Geert en Sjors dat ze met hun bedrijf een goed doel wilden ondersteunen. Dat goede doel werd Eden Reforestation Projects. “Deze non-profit organisatie werkt samen met lokale gemeenschappen in arme gebieden om bossen te herstellen. Ze zorgen met hun projecten ook voor werkgelegenheid. Momenteel lopen er zo’n 250 projecten, die dagelijks bijna 1 miljoen bomen planten! We doneren 1% van onze omzet aan dit goede doel.”

Twee jaar geleden kwam Geert in contact met Henk Salm van Auréus. “Ik had interesse om een deel van mijn spaargeld te beleggen, maar zelf heb ik hier geen verstand van. Bij Auréus heb ik een goed gevoel. Het is een fijn bedrijf met fijne mensen. Ik heb er vertrouwen in dat ze proberen van mijn euro iets meer te maken. Helaas ben ik net op een verkeerd moment ingestapt, maar dat komt wel goed. Dat is natuurlijk ook het risico van beleggen. Als je niet bereid bent om risico te lopen, kun je je geld beter op de bank laten staan.”

Geert woont met zijn vrouw in Sint-Oedenrode. Samen hebben ze vier kinderen. “Ik grap wel eens dat ik mijn broer vaker zie dan mijn eigen vrouw”, grinnikt Geert de Koning. “Door onze samenwerking maken we natuurlijk veel uren samen. Gelukkig hebben mijn broer en ik een goede verstandhouding en zijn we het vaak eens. Niet dat er nooit een meningsverschil is, maar we weten goed waar we naartoe willen samen, namelijk de wereld een stukje mooier en biologischer maken!”

Gerelateerde artikelen

De zwakke Japanse yen

De zwakke Japanse yen zorgt er voor dat de outperformance van de Japanse aandelen worden gedrukt, maar niet voor eeuwig.

Meer lezen

Nog steeds geen recessie

Nog steeds geen recessie, ondanks alle zogenaamd betrouwbare indicatoren die wijzen op een recessie. De cyclus is nog jong.

Meer lezen

De toegenomen vraag naar private financiering

De toegenomen vraag naar private financiering is een direct gevolg van de problemen met bancaire financiering.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.