Cross

Cliënt aan het woord: Antoinet van Bussel

april 19, 2024

Het helpt om als vrouw in een mannenwereld een beetje pit te hebben”

 

Na een groot deel van haar leven werkzaam te zijn geweest als secretaresse, besloot Antoinet van Bussel zich samen met haar man Frans op het beleggen te richten. Door de verkoop van het succesvolle metaalbewerkingsbedrijf van haar man in 2007, was er namelijk een vermogen vrijgekomen dat zich hiervoor leende. Op dat moment richtten ze samen Groenwoud Beheer B.V. op, dat zich niet alleen bezighoudt met beleggen, maar dat ook als financier voor bedrijven fungeert.

 

“In de praktijk zie je nog vaak dat vrouwen het beleggen aan hun man overlaten, maar ik ben van begin af aan betrokken geweest bij onze beleggingen. Mijn man en ik zijn beiden UBO bij Groenwoud Beheer en ik ga altijd mee naar gesprekken, praat mee en vind het interessant om na te denken over hoe we precies beleggen. Zo vind ik het belangrijk dat we een goede spreiding hebben en dat we enkel beleggen met geld dat we over hebben. Soms heb ik het gevoel dat ik directer ben dan mannen. Ze praten veel om de hete brij heen, terwijl ik juist probeer snel to the point te komen. Ik denk wel dat het voordelig is, als je als vrouw in een mannenwereld een beetje pit hebt en direct durft te zijn.”

 

“We zijn bij Auréus terechtgekomen via een kennis van ons, Nico Jongen. Hij is beleggingsspecialist bij Auréus en we hebben veel vertrouwen in hem en zijn collega Jacqueline Jamin. We zaten eerst bij een andere instantie, maar daar waren we niet tevreden over, dus toen zijn we overgestapt naar Auréus en daar zijn we nog altijd heel blij mee. Het contact is fijn en persoonlijk en we zien Nico en Jacqueline regelmatig. Daardoor vertrouwen we hun ook met ons geld, we weten gewoon dat het goed zit.”

 

“Qua beleggingen en financiën bespreken mijn man en ik niet alleen alles met elkaar, maar ook met onze vier zonen. We zijn daar heel open over en hebben absoluut geen geheimen voor elkaar als het gaat om geld, beleggingen of om ons bedrijf. We hebben best regelmatig een vergadering samen, zodat ze weten hoe het zit. Ik hoor om me heen vaak dat mensen dit soort zaken juist niet delen met hun kinderen, maar dat begrijp ik niet goed. Waarom zou je niet open over je vermogen spreken met ze? Het is toch juist belangrijk dat je je kinderen leert om goed met geld om te gaan, en om ze te leren wat ze er allemaal mee kunnen?” 

 

“Na de middelbare school in Eindhoven liep mijn leven niet helemaal zoals ik had gepland. Ik wilde als au pair naar Engeland, maar ik werd voor mijn eindexamen ziek, Hierdoor kon dit avontuur, na het behalen van mijn diploma, niet doorgaan. Ik moest iets, dus ik besloot de secretaresseopleiding te doen. Dat beroep heb ik uitgeoefend tot de kinderen naar de middelbare school gingen. Vanaf dat moment ben ik thuisgebleven en heb ik mijn man geholpen in het bedrijf.”

 

“Achteraf dacht ik er wel eens aan hoe anders mijn leven was gelopen, als ik wel naar Engeland was gegaan. Het werk als secretaresse was niet verkeerd, maar je werd als vrouw in die tijd niet altijd goed behandelend. Er werd soms op me neergekeken en ik had weinig in te brengen. En dat terwijl ik van nature juist wel heel recht voor zijn raap ben, dat was in ons ouderlijk gezin normaal. Ik moest me dus best wel aanpassen om mijn werk goed te kunnen doen.”

 

“Het is sowieso niet altijd gemakkelijk om als vrouw op bepaalde posities serieus genomen te worden. Je ziet naar mijn idee nog steeds te weinig vrouwen in bijvoorbeeld de financiële en technische sector.  Enerzijds begrijp ik dat, aangezien ik zelf ook in mijn werk niet alle ruimte kreeg om me te ontwikkelen. Anderzijds is het denk ik ook aan vrouwen om door te durven zetten, als ze een carrière willen. Heel veel vrouwen gaan studeren, maar zodra er een gezin komt, haken ze af. Het is denk ik belangrijk dat je als vrouw met een jong gezin niet automatisch de zorgtaken naar je toe trekt, maar hier bewust samen met je partner een goede verdeling in maakt. Het is soms een ingewikkelde puzzel, waarbij je bijvoorbeeld ook je kinderen moet durven uitbesteden aan grootouders of aan de opvang. Maar waar een wil is, is een weg.”

Gerelateerde artikelen

De achterblijvers in de Mag 7

De achterblijvers in de Mag 7 zijn Apple en Tesla. Toch zijn dit waarschijnlijk de belangrijkste AI-bedrijven in de Mag 7.

Meer lezen

De enige bron van alfa

De enige bron van alfa is timing. Timing is simpelweg laag kopen en hoog verkopen, maar in de praktijk blijkt alfa vluchtig.

Meer lezen

Japanse interventie

Japanse interventie. De Japanse overheid heeft meer mogelijkheden dan ingrijpen in valutamarkten om de yen te sturen.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.