Cross

Bouwen aan de volgende stap in het leven.

juli 14, 2022

Van 1994 tot 2021 was Tonny Lucassen mede-eigenaar van bouwkundig ingenieursbureau Lucassen Bouwconstructies BV in Hengelo. Eind vorig jaar droeg hij zijn bedrijf over aan twee enthousiaste opvolgers. We spreken Tonny, cliënt van Auréus Deventer, over zijn passie voor bouwen en over de overname van zijn bedrijf. Ook blikken we samen vooruit naar de toekomst. 

Tonny vertelt met trots over de bouwprojecten waaraan hij recentelijk bijdroeg. “Een project dat de lezers van deze nieuwsbrief wellicht kennen is het AFAS Experience Center in Leusden. Dit is een multifunctioneel gebouw met kantoren, studio’s, sportfaciliteiten en een theater. In het theater speelt op dit moment de voorstelling 14, een musical over het leven van Johan Cruijff. Een ander herkenbaar bouwproject is het Foods Innovation Centre van Unilever in Wageningen. Naast dit soort grote projecten werkt Lucassen Bouwconstructies ook veel samen met woningbouwcorporaties en aan projecten waarin prefab constructies centraal staan. Vanwege de grote vraag naar woningen wordt prefab bouwen steeds populairder.” 

Na het afronden van een bouwkundige opleiding ging Tonny in 1980 als constructeur aan de slag bij een ingenieursbureau. In 1994 startte hij Lucassen Bouwconstructies. “In de loop der jaren is het bedrijf flink gegroeid. De bouwsector stond er niet altijd zo goed voor als op dit moment, dus we hebben goede en slechte tijden meegemaakt. In mindere tijden hadden we een team van rond de vijftien mensen. In goede tijden zoals nu, werken we met ongeveer vijfentwintig technische medewerkers.” Ook voor Tonny was het de afgelopen jaren een uitdaging om technische mensen te binden aan zijn bedrijf. Hij vindt het daarom belangrijk dat technische bedrijven laten zien hoe mooi een baan in de bouwsector kan zijn. “We zijn bijvoorbeeld intensief gaan samenwerken met hogeschool Saxion. We willen studenten zo vroeg mogelijk betrekken bij ons bedrijf en bieden allerlei projecten en stages aan. Eén van mijn opvolgers is ook ooit binnengekomen als stagiair. Hoe mooi is dat?!” 

Tonny is nog wekelijks te vinden op het kantoor in Hengelo, maar inmiddels niet meer als mede-eigenaar. Hij droeg zijn bedrijf eind 2021 over aan zijn opvolgers. “Ik denk nog graag inhoudelijk mee met projecten en geef hier en daar advies. Zorgen over zaken als medewerkers en salarissen heb ik gelukkig niet meer. Op termijn zal ik steeds minder betrokken zijn. Het is tijd voor een nieuwe fase in mijn leven, maar ik zal het bouwen nooit helemaal loslaten. Mijn vrouw en ik zijn ouders van drie volwassen kinderen en onze jongste dochter en haar vriend hebben onlangs een eigen woning gebouwd in Enschede. Natuurlijk heb ik meegekeken met alle plannen en geadviseerd tijdens de bouw. Binnenkort worden mijn vrouw en ik opa en oma van ons eerste kleinkind en mijn dochter heeft me gevraagd een babybedje te maken. Ik vind het heerlijk om met mijn handen te werken en heb daar nu alle tijd voor. Ik heb samen met mijn dochter een voorbeeld gezocht, hout gekocht en ik ben nu volop aan de slag. Ook werk ik aan de bouw van een nieuwe schuur in mijn tuin.” 

Eind 2021 werd Tonny cliënt van Auréus Deventer. Hij zocht een vermogensbeheerder die het mogelijk maakt om portefeuilles naar eigen smaak in te delen. “Via Jan Wilpshaar kwam ik terecht bij Auréus Deventer en tot nu toe ben ik erg tevreden over de dienstverlening en resultaten. Ik hecht veel waarde aan duurzaamheid, ook als het gaat over beleggen. Rendement is mooi, maar ik vind het ook belangrijk om de wereld netjes achter te laten voor toekomstige generaties. De wereld moet ook nog een fijne plek zijn voor toekomstige generaties. Als duurzaam beleggen daaraan bijdraagt, dan kies ik daarvoor.” 

Gerelateerde artikelen

Wegvallende onzekerheden

Meer zekerheid over renteverlagingen door meevallende inflatiecijfers Minder politieke onzekerheid, Trump aan de leiding Meer evenwichtige groei wereldeconomie Winstgroei niet

Meer lezen

Campinghausse 2.0

Campinghausse 2.0, de huidige omgeving op de beurs lijkt op de die in 1997. Er zijn meerdere parallellen te trekken.

Meer lezen

De zwakke Japanse yen

De zwakke Japanse yen zorgt er voor dat de outperformance van de Japanse aandelen worden gedrukt, maar niet voor eeuwig.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.