Cross

Beleggen in direct vastgoed? Auréus helpt u verder

januari 14, 2021

Auréus biedt sinds een aantal jaren, in samenwerking met enkele vertrouwde partijen, de mogelijkheid om te beleggen in direct vastgoed. Deze interessante beleggingscategorie beschikbaar voor cliënten van Auréus. Vanwege de minimale inleg van €100.000 per project en de noodzaak om beleggingen te spreiden, geldt voor deelname een vrij te beleggen vermogen van minimaal € 1.000.000.

Wat is direct vastgoed?
Beursgenoteerde vastgoedfondsen zijn vaak onderhevig aan de grillen en emoties op de beurs, waardoor de waardeontwikkeling min of meer met de beursontwikkelingen meebeweegt. Bij direct vastgoed is dit niet het geval. Zoals de naam al zegt is het een directe investering in vastgoed die niet beursgenoteerd is. De waardeontwikkeling is hierdoor veel minder beweeglijk dan bijvoorbeeld een belegging in aandelen. Betere rendement-/risicoverhouding van het totale vermogen. Verdeling van het vermogen over meerdere beleggingscategorieën zorgt voor spreiding van het risico. Als de ene categorie een minder goede periode doormaakt, doet wellicht een andere categorie het goed. Beleggingscategorieën kunnen elkaar op deze wijze compenseren, waardoor het risico van de portefeuille kleiner wordt. Een belegging in direct vastgoed heeft over de jaren een andere waardeontwikkeling dan beleggingscategorieën zoals aandelen en obligaties. Toevoeging van direct vastgoed aan een beleggingsportefeuille zorgt daarom voor een betere rendement-/risicoverhouding van het totale vermogen.

Netwerk en expertise
Niet beursgenoteerde beleggingen vergen naast specifieke kennis ook goede partnerships en een exclusief netwerk gebaseerd op onder meer wederzijds vertrouwen en commitment. Auréus heeft dit netwerk de afgelopen jaren succesvol opgebouwd. Dat verzekert u als cliënt van vele investeringswaardige projecten die in sommige gevallen alleen off-market worden aangeboden en daarmee exclusiviteit met zich meebrengen. Hierdoor kan Auréus u, zelfs in tijden van schaarste, toch plaatsingsmogelijkheden bieden. Door jarenlange ervaring en expertise is Auréus in staat deze kansrijke investeringsprojecten voor u te beoordelen. Projecten worden alleen aangeboden na het doorstaan van een uitgebreide due diligence.

Maatwerk en spreiding
Auréus zorgt voor een passende implementatie in uw portefeuille. Uiteraard is dit maatwerk. U beslist in samenspraak met Auréus over de precieze invulling en samenstelling. Daarbij wordt spreiding nagestreefd in onder meer:
–  Doelen en tijdslijn: langjarige verhuur, ontwikkeling of value-add proposities;
–  Geografie: Nederland, Europa en de VS;
–  Segment: (zorg)woningen, appartementen etc.;
–  Partners: aanbieders en lokale partners.

Ontzorgen
Naast de due diligence vooraf, waarbij het project en de lokale partner altijd worden bezocht, ontzorgt Auréus bij de administratieve last en informatiebenodigdheden die bij een directe investering in vastgoed komen kijken. Behalve de eigen rapportage tool waarmee u uw deelnames, uitkeringen en rendementen kunt volgen, wordt ondersteuning geboden met betrekking tot eventueel bijkomende fiscale zaken, uiteraard in samenspraak met uw fiscaal adviseur.

Iets voor u?
Wilt u meer weten, of overweegt u beleggen in direct vastgoed? Uw Auréus accountmanager informeert u graag over de mogelijkheden en de beschikbare projecten.

Gerelateerde artikelen

Wegvallende onzekerheden

Meer zekerheid over renteverlagingen door meevallende inflatiecijfers Minder politieke onzekerheid, Trump aan de leiding Meer evenwichtige groei wereldeconomie Winstgroei niet

Meer lezen

Campinghausse 2.0

Campinghausse 2.0, de huidige omgeving op de beurs lijkt op de die in 1997. Er zijn meerdere parallellen te trekken.

Meer lezen

De zwakke Japanse yen

De zwakke Japanse yen zorgt er voor dat de outperformance van de Japanse aandelen worden gedrukt, maar niet voor eeuwig.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.