Cross

Auréus Strategiefondsen

juli 16, 2021

Auréus biedt cliënten met een beheerd vermogen kleiner dan €250.000,- een speciale beleggingspropositie aan: de Auréus-strategiefondsen. Deze fondsen bieden op een efficiënte manier wereldwijde spreiding en zijn vrijgesteld van btw.

Auréus Rotterdam bood voor de meeste cliënten onder de €250.000,- aan beheerd vermogen vooralsnog een efficiënte oplossing: Blauwtulp Puur, waarbij belegd werd in het Blauwtulp Equity en Blauwtulp Bond Fund. Binnen Auréus is hier nu een vervolg aangegeven, te weten via de Auréus-strategiefondsen. Deze fondsen bestaan uit vier verschillende benaderingen van vermogensbeheer, te weten de Markt-factor, Actieve, Individuele en SRI/Impact-benadering. De Markt-factor-benadering volgt de wereldmarkt passief en incasseert daarnaast vijf zogenaamde factorpremies op basis van waarde, omvang, kwaliteit, momentum en risico. Bij de Actieve benadering wordt er bewust afgeweken van de index, onder andere om risico’s te beperken. In de Individuele benadering belegt u in een geconcentreerde portefeuille van bedrijven. Met de SRI/Impact-benadering belegt u in duurzame beleggingen die profiteren van oplossingen voor de verantwoorde ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Voor alle vier de beleggingsbenaderingen zijn nu in totaal zeven fondsen beschikbaar: Auréus Investments Bonds Active, Aureus Investments Bonds Conservative, Auréus Investments Equities Active, Auréus Investments Equities Blue Chip (FDA), Auréus Investments Market Factor, Auréus Investments SRI Impact en het Capiva Plus Fund. Afhankelijk van de gekozen benaderingen wordt een combinatie van twee of drie fondsen gemaakt. Er kan eenvoudig en regelmatig, bijvoorbeeld maandelijks, worden bijgestort of onttrokken. Auréus hanteert een vast, jaarlijks tarief van €250,- exclusief btw onafhankelijk van de omvang van het vermogen. Vanwege deze vaste vergoeding is het raadzaam de Auréus-strategie fondsen af te nemen vanaf een bedrag van ongeveer €100.000,. De beheerkosten in de onderliggende fondsen, die volledig transparant zichtbaar zijn via Mijn Auréus, zijn verder vrijgesteld van btw.

Voor de Individuele benadering wordt bij het aandelenfonds gebruikgemaakt van de adviesdiensten van Financiële Diensten Amsterdam (FDA), die al sinds 1986 professionele beleggers adviseert op basis van een combinatie van onafhankelijke aandelenresearch en macro-economische analyse. FDA streeft met succes naar de hoogst mogelijke researchkwaliteit binnen een zorgvuldig geselecteerd universum van blue chip bedrijven.

Diverse van de eerdergenoemde Auréus-strategiefondsen hebben onlangs vanwege de goede prestaties – ofwel ‘consistente outperformance’ – een Refinitiv Lipper Fund Award gewonnen. De Auréus-strategiefondsen zijn daarom een mooie opvolger van de Blauwtulp Puur-propositie. Meer weten over de mogelijkheden van de Auréus-strategiefondsen? Neem contact op met uw vaste aanspreekpunt binnen Auréus Rotterdam.

Auréus | Rotterdam
Harry Geels
Senior Investment Advisor

Gerelateerde artikelen

De achterblijvers in de Mag 7

De achterblijvers in de Mag 7 zijn Apple en Tesla. Toch zijn dit waarschijnlijk de belangrijkste AI-bedrijven in de Mag 7.

Meer lezen

De enige bron van alfa

De enige bron van alfa is timing. Timing is simpelweg laag kopen en hoog verkopen, maar in de praktijk blijkt alfa vluchtig.

Meer lezen

Japanse interventie

Japanse interventie. De Japanse overheid heeft meer mogelijkheden dan ingrijpen in valutamarkten om de yen te sturen.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.