Cross

Auréus maakt investeringen in Patrizia toegankelijk

november 10, 2021

Object in Düsseldorf uit het Patrizia Living Cities Residential Fund

Auréus en Patrizia hebben de afgelopen maanden onderzocht hoe u als cliënt van Auréus kunt profiteren van de vastgoedexpertise en slagkracht van Patrizia. We zijn verheugd te kunnen melden dat dit tot een eerste samenwerking heeft geleid: een forse investering vanuit Auréus in het Patrizia Living Cities Residential Fund. 

Door deze samenwerking ontstaan nieuwe groeimogelijkheden en kunnen we voor onze cliënten verder bouwen aan een solide vastgoedportefeuille.

Frans-Jozef Tabbers, Director Real Estate bij Auréus, geeft aan dat de samenwerking met Patrizia een enorme potentie biedt in de Europese vastgoedmarkt. “De Nederlandse woningbeleggingsmarkt kent al vele jaren sterk oplopende prijsniveaus en de gevolgen van het coronavirus hebben hier geen verandering in gebracht. Kapitaal is ruim beschikbaar en rentes zijn nog steeds zeer laag, waardoor prijzen verder stijgen en aanvangsrendementen dalen. Dat heeft ons als Auréus gedwongen om nóg breder te oriënteren. Patrizia heeft met haar kennis, kunde en vooral met haar datagedreven selectieproces, de mogelijkheden én de slagkracht om kansen in toekomstbestendige Europese steden te signaleren en te effectueren. Zo worden stedelijke gebieden niet alleen geanalyseerd op demografische en economische ontwikkeling, maar ook op innovatiekracht, liquiditeit, bereikbaarheid en leefbaarheid. Daarnaast is er veel aandacht voor verduurzamen en het terugdringen van CO2-uitstoot.”

De liquiditeit is in veel van Europa’s grote stedelijke gebieden sinds 2010 aantoonbaar toegenomen. Investeringsvolumes zijn gegroeid van €5 miljard in 2010 tot €70 miljard in 2020, waaruit blijkt dat deze beleggingsklasse volwassen is geworden en dat beleggers over een enorm aantal mogelijkheden beschikken. Verstedelijking in combinatie met toenemende bevolkingsgroei en dalende gezinsgrootte leiden ertoe dat de vraag naar woningen de macro-economische of politieke volatiliteit overstijgt. De Europese vastgoedmarkt blijft op specifieke deelmarkten dus zeker het potentieel houden om verder te stijgen. 

Het Patrizia Living Cities Residential Fund profiteert van de aanhoudende veerkracht van de Europese residentiële sector. De strategie van het fonds richt zich op jong en soms nog te ontwikkelen pan-Europees residentieel vastgoed in toekomstbestendige steden. De focus ligt op stabiel inkomen en lange termijn waardegroei. Het fonds streeft naar €2 miljard aan eigen vermogen, kent een lage leverage (35%) en mag in vastgoedtermen als van het defensieve soort worden aangemerkt. Men streeft naar een totaal rendement van 6,5% per jaar. Er wordt belegd in steden als Kopenhagen, London, München, Luxemburg, Salzburg en Leipzig.

Het fonds maakt deel uit van Patrizia AG, een leidende partij die al meer dan vijfendertig jaar actief is als investeringsmanager op de Europese vastgoedmarkt. Gevestigd in het Duitse Augsburg staat het bedrijf genoteerd op de beurs van Frankfurt en is het onder andere lid van de SDAX en MSCI World Small Cap Index. De divisie residentieel van Patrizia kent een netwerk van meer dan 200 vastgoed professionals en negentien kantoren verspreid over heel Europa. Het geïnvesteerde vermogen bedraagt €12,5 miljard waarvan €5,2 miljard eigen vermogen. 

Patrizia heeft circa 800 medewerkers in dienst en de zakelijke activiteiten omvatten de aankoop, het beheer, de waarde-optimalisatie en de verkoop van residentieel en commercieel vastgoed. Het bedrijf voorziet voornamelijk institutionele en semiprofessionele beleggers van directe vastgoedinvesteringen, heeft vierentwintig kantoren verspreid over vier continenten en beheert meer dan €45 miljard aan onroerend goed en infrastructuuractiva. 

Voor de vastgoedtak van Auréus is de samenwerking met Patrizia een mooie uitbreiding naar meer exposure op de Europese markt en daarnaast een hele mooie toevoeging voor een uitgebalanceerde vastgoedportefeuille uit hoofde van risicospreiding.

Gerelateerde artikelen

Auréus Rotterdam: “Iedere cliënt heeft een eigen verhaal, dat maakt ons werk zo mooi en afwisselend.”

Rotterdam is de meest ondernemende stad van Nederland. Veel van de cliënten van Auréus zijn ondernemers. Het spreekt dus voor

Meer lezen

Meer in Chinese aandelen

Meer in Chinese aandelen. Na de U-bocht in de economie trekt ook de aandelenmarkt bij, maar deze aandelen zijn nog altijd goedkoop.

Meer lezen

Box 3 voor minder succesvolle beleggers

Box 3 voor minder succesvolle beleggers. Als het werkelijk rendement lager ligt dan het veronderstelde rendement is de box 3-heffing te hoog.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.