Cross

Auréus groeit en Amsterdam groeit mee

november 10, 2021

Ons kantoor in Amsterdam behoorde bij de start van het nieuwe Auréus tot één van de eerste regiokantoren. Onlangs hebben we ons tiende kantoor geopend, waar vijf ervaren adviseurs aan de slag gaan voor cliënten in Oost-Nederland. De vestiging in Deventer zit voor cliënten uit Twente en de Achterhoek aan de goede kant van de IJssel, maar onze dienstverlening strekt zich uiteraard uit over geheel Oost-Nederland.

Ons kantoor in Amsterdam krijgt ondertussen steeds meer een centrale rol wat betreft het beleggingsbeleid van Auréus. Amsterdam is natuurlijk het financiële centrum van Nederland maar daarnaast verschuift onze rol omdat een deel van de Amsterdamse medewerkers zich inhoudelijk bezighoudt met de analyse van beleggingen, het samenstellen van portefeuilles en de verwerking van transacties. 

Voor veel Auréus cliënten is het vanzelfsprekend dat een vermogensbeheerder gevestigd is in Amsterdam, en cliënten in een grote kring rond Amsterdam ervaren Auréus Amsterdam als lokaal en persoonlijk. We hechten veel waarde aan lokale aanwezigheid omdat persoonlijk contact wat ons betreft de basis is voor goede dienstverlening. In ons persoonlijke contact met cliënten worden ook de soms grote cultuurverschillen tussen bijvoorbeeld Limburg, Twente en Amsterdam zichtbaar. Het is in onze ogen dan ook vreemd dat er banken zijn die het letterlijk afstandelijke beleid als gevolg van de coronacrisis in de toekomst willen blijven doorvoeren. Geen persoonlijk contact meer en alles digitaal via een centrale helpdesk. Wat ons betreft een ernstige verschraling van de financiële dienstverlening. Gelukkig biedt Auréus hiervoor een lokaal en persoonlijk alternatief.

Amsterdam is een veelzijdige stad met een unieke combinatie van bedrijven. Van entertainment tot reclamebureaus en van fintech tot biotech. Kenmerkend voor de stad Amsterdam zijn creativiteit en veelzijdigheid. De ambitie van Auréus is om ook zo creatief en veelzijdig te zijn op het gebied van beleggingen en financiële dienstverlening. Zo bieden we niet één, maar vier verschillende beleggingsoplossingen die aansluiten bij de wensen van u als cliënt. Ook belegt Auréus buiten de beurs, in vastgoed, private equity en private debt. Die veelzijdigheid ziet u ook terug in portefeuilles, in de wetenschap dat we hierdoor met hetzelfde risico nét dat beetje meer rendement kunnen genereren. 

Auréus groeit en om die groei ook in Amsterdam te faciliteren, zijn er de afgelopen tijd twee nieuwe adviseurs gestart op onze vestiging in Amsterdam. Per 1 juli is Maurice Lemans gestart in de functie van commercieel directeur in Amsterdam. Maurice komt oorspronkelijk uit Limburg maar woont al twintig jaar in ’t Gooi. Na zijn studie Bank & Financiën is hij in 1996 gestart bij Schretlen & Co, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor het succes van Beheerd Beleggen, bij Rabobank inmiddels uitgegroeid tot een omvang van tientallen miljarden. Behalve het beheren van portefeuilles heeft Maurice altijd buitengewoon veel aandacht besteed aan communicatie met cliënten. Die combinatie van inhoud en klantfocus maakt hem uitstekend geschikt voor onze vestiging in Amsterdam.

Per 1 oktober is Joop van Veen gestart als Senior Investment Advisor. Joop heeft eenentwintig jaar gewerkt bij Rabobank Private Banking en de laatste twee jaar bij ING Private Banking. Joop is vijftig jaar oud en woont in Mijdrecht. Hij bedient al bijna vijfentwintig jaar vermogende particulieren in het Groene Hart en in de regio Schiphol. Bij ING maakte Joop een korte uitstap naar de regio Kennemerland. Joop is bijzonder verheugd om bij een zelfstandige vermogensbeheerder als Auréus te werken. Ook voor hem staat private banking voor persoonlijk contact, waar en wanneer dan ook. Vermogensadvies is mensenwerk gebaseerd op vertrouwen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar gelet op de vele veranderingen op dit gebied is dat steeds minder de praktijk buiten Auréus. Juist daarin wil Joop zich onderscheiden voor de klanten van Auréus. We wensen beide heren veel succes in Amsterdam. 

Gerelateerde artikelen

Het belang van infrastructuur

Het belang van infrastructuur op portefeuilleniveau is relatief groot, mits dit een substantieel onderdeel is van een beleggingsportefeuille.

Meer lezen

Cliënt aan het woord: Antoinet van Bussel

“Het helpt om als vrouw in een mannenwereld een beetje pit te hebben”   Na een groot deel van haar

Meer lezen

Cliënt aan het woord | Daan Sweegers

Net als zijn vader en grootvader heeft Daan Sweegers, woonachtig op het Strijp-S terrein in Eindhoven, een bijzonder bedrijf weten

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.