Cross

Auréus Family, voor nu en voor later

januari 14, 2021

Het in Veldhoven gevestigde multi family office Ritzer + Rouw wordt onderdeel van de Auréus Group. Door de fusie van de complementaire bedrijven voegt Auréus twintig jaar van family office-expertise toe aan het totaalaanbod voor haar cliënten. Om de kracht van de solide en onafhankelijke combinatie te benadrukken, gaan de family office activiteiten van Ritzer + Rouw verder onder de naam Auréus Family. Auréus Family bestaat uit een stabiel team van elf professionals, bevlogen maar met beide benen stevig op de grond.

Versterking van kennis en netwerken

Auréus groeide in korte tijd uit tot een grote, onafhankelijke vermogensbeheerder in Nederland en België. Ritzer + Rouw ontwikkelde zich de afgelopen twintig jaar tot een toonaangevend, middelgroot family office, dat relaties begeleidt in het beheer van hun generatie-overschrijdende (familie)vermogen. Dankzij de complementaire activiteiten versterken beide bedrijven elkaar in hun gezamenlijke ambities. Kennis en netwerken worden gedeeld om zo de continuïteit en kwaliteit op vele terreinen te blijven borgen en verder te ontwikkelen.

Multidisciplinair vermogensbeheer

Met deze combinatie ontstaat een sterke, multidisciplinaire vermogensbeheerder met family office- activiteiten voor het topsegment. Beide fusiepartners onderschrijven het belang van maatwerkoplossingen op het gebied van publieke én private markten. Met ruim 2 miljard euro beheerd vermogen wordt de inkoopkracht vergroot, waarmee ook de toegang tot diverse alternatieve beleggingsvormen, zoals private equity, private debt en vastgoed, verder verbetert. De voorgenomen samenwerking en schaalvergroting zullen bovendien leiden een meer efficiënte en effectieve operatie, met name op het gebied van ICT, compliance, inkoopkracht, research, innovatie en digitalisering.

Rol van een family office

Vermogende families vertrouwen steeds vaker op family offices. Een family office leidt de vele aspecten van vermogensbeheer in goede banen. Van complexe juridische en fiscale kwesties tot wereldwijde holdings en trusts. Auréus Family kan dit alles voor u coördineren of gedeeltelijk verzorgen. De taken van Auréus Family kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van u en uw familie. Als family office zijn wij thuishaven en vraagbaak als het gaat om persoonlijke, financiële vraagstukken. Daarnaast fungeren wij als private office voor praktische zaken rondom uw vermogen.

Afstemming met externe adviseurs

Bijna alle vermogende families doen een beroep op externe adviseurs om in hun behoefte aan uitgebreid advies te voorzien. Denk aan advocaten, accountants, notarissen, verzekeringsmakelaars, beleggingsadviseurs en fiscalisten. Al deze adviseurs – ieder vanuit zijn of haar beroepskwalificatie – streven ernaar uw doelen te begrijpen en deze met u te bereiken. Idealiter zouden uw adviseurs gezamenlijk functioneren als één adviesteam, waarbij één van de adviseurs optreedt als coördinator van de activiteiten van de groep als geheel. Auréus Family zorgt voor dergelijke coördinatie, geheel zelfstandig en bankonafhankelijk.

Taken Auréus Family

De taken van Auréus Family kunnen zijn het aansturen van het team bij het opstellen van een passende strategie voor het vermogensbeheer, het verzorgen van vermogensrapportages zodat bepaald kan worden of deze strategie overeenstemt met de familiedoelstellingen, inzicht geven in juridische en fiscale verplichtingen en voorstellen doen voor de optimalisatie van de governance van de familie, het vermogen en het bedrijf. Dat zorgt er voor dat familieleden meer tijd overhouden om zich te concentreren op andere activiteiten, zoals de familieonderneming of nieuwe filantropische projecten. Bij een groter vermogen vormt de overdracht naar de volgende generatie een uitdaging. Dat draait onder andere om onderwerpen als beschikkingsmacht, fiscaliteit, controle over het vermogen en bewindvoering. Auréus Family helpt u bij het inventariseren, prioriteren en formuleren. Passend bij uzelf en passend bij uw persoonlijke financiële situatie. Als ervaren family office biedt Auréus Family het vertrouwen dat uw vermogen zonder grote verrassingen evolueert, met een continue focus op vermogen in brede zin. Altijd in uw belang, voor nu en voor later.

Gerelateerde artikelen

Investing in Governance: The “G” in ESG Investing Unpacked

Waarom aandelen blijven stijgen. Druk met geopolitieke zorgen en macrobeslommeringen, stijgen de bedrijfswinsten.

Meer lezen

Ethical Investing: Boosting Returns with Social Responsibility

Waarom aandelen blijven stijgen. Druk met geopolitieke zorgen en macrobeslommeringen, stijgen de bedrijfswinsten.

Meer lezen

Inflatie, Midden-Oosten en bedrijfsresultaten

Inflatie, Midden-Oosten en bedrijfsresultaten. Macro-economische en geopolitieke ontwikkelingen, uiteindelijk draait het om de resultaten.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.