Cross

Amfora Vermogensbeheer sluit zich aan bij Auréus

september 3, 2020

Per 1 september heeft Amfora Vermogensbeheer uit Goes zich aangesloten bij Auréus Group BV.

De benodigde goedkeuringen van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank zijn begin deze maand verkregen. Met het samengaan van de partijen zal het beheerd vermogen van Auréus ruim 1,7 miljard euro bedragen.

Zowel voor Amfora als voor Auréus brengt het samengaan van de bedrijven een aantal voordelen met zich mee:

1) “Binnen Auréus werken vermogensbeheerders met eenzelfde aanpak zoals wij dat ook bij Amfora gewend zijn: persoonlijke begeleiding van cliënten en focus op professioneel vermogensbeheer”, aldus Joop de Jonge.
2) “We zijn in staat om schaalvoordelen te realiseren. Hierdoor kunnen we processen effectiever en efficiënter organiseren en ontstaat er meer tijd voor onze cliënten”, aldus Marco Borghart. Bovendien ontstaat er door de omvang een betere onderhandelingspositie ten opzichte van derden waaronder fondsen, depotbanken maar ook vastgoed- en private equity partijen. “Auréus heeft de ambitie haar beleggingsportefeuilles verder te verbreden en te optimaliseren. Hierbij beleggen we naast beursbeleggingen ook in vastgoedprojecten en private equity. Door het samengaan met Auréus is dit voor de klanten van Amfora nu ook mogelijk”, aldus Johan Mesu.
3) “Innovatie en vernieuwing staan hoog op de agenda. Door te investeren in o.a. communicatie en techniek zorgen we ervoor dat we onze huidige en toekomstige klanten een nog betere service kunnen bieden, maar ook dat we kunnen blijven voldoen aan wet- en regelgeving in het kader van onze zorgplicht als vermogensbeheerder. Voor ons ook een zeer belangrijk punt om samen te gaan met Auréus”, aldus Marco de Smidt.
4) Er kan gebruik worden gemaakt van vele jaren kennis en ervaring op het gebied van vermogensbeheer.

Bekijk hier het persbericht

Gerelateerde artikelen

Meer in Chinese aandelen

Meer in Chinese aandelen. Na de U-bocht in de economie trekt ook de aandelenmarkt bij, maar deze aandelen zijn nog altijd goedkoop.

Meer lezen

Box 3 voor minder succesvolle beleggers

Box 3 voor minder succesvolle beleggers. Als het werkelijk rendement lager ligt dan het veronderstelde rendement is de box 3-heffing te hoog.

Meer lezen

De nieuwe cyclus in Real Assets

De nieuwe cyclus in Real Assets. Op het moment dat de markt zich realiseert dat het dieptepunt achter ons ligt, kan het snel gaan.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.