Cross

Amfora Vermogensbeheer sinds 1 september aangesloten bij Auréus Group B.V.

oktober 15, 2020

De benodigde goedkeuringen van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank zijn intussen verkregen. Met het samengaan van de partijen zal het beheerd vermogen van de Auréus Group B.V. ruim 1,7 miljard euro bedragen.

Amfora is opgericht in 2007 en vanaf de start is het kantoor gevestigd geweest in Goes, Zeeland. Vanaf het begin staan persoonlijke en professionele begeleiding van onze cliënten hoog in het vaandel bij Amfora. De eerste jaren waren uitdagend in verband met de financiële crisis in 2008. Tegen de wind in fietsen maakt kennelijk sterke benen want de onderneming kende een gestage groei in aantal cliënten en beheerd vermogen. Het team van beleggingsspecialisten groeide mee naar een omvang van op dit moment zeven medewerkers. We kunnen gerust stellen dat het kantoor op de kaart staat van professionele vermogensbeheerders. Amfora/Auréus is binnen Zeeland een toonaangevende vermogensbeheerder waarbij de medewerkers in Zeeland wonen en actief zijn in plaatselijke netwerken.

Het mission statement van Amfora is al jaren onveranderd:
– Een goede performance en superieure begeleiding leveren aan onze cliënten;
– Zorgen voor een collegiale en productieve werkomgeving waarin wij kunnen werken volgens onze persoonlijke waarden;
– Het belang van onze cliënt altijd op de voorgrond plaatsen en hem de best mogelijke service bieden;
– Een groei van onze activiteiten die consistent is met onze mogelijkheden en waarbinnen we onze performance en service kunnen continueren;
– Plezier hebben in ons werk.

Zowel voor Amfora als voor Auréus brengt het samengaan van de bedrijven de volgende voordelen met zich mee:
– “ Binnen Auréus werken vermogensbeheerders met eenzelfde aanpak zoals wij dat bij Amfora gewend zijn: persoonlijke begeleiding van cliënten en focus op professioneel vermogensbeheer”, aldus Joop de Jonge.
– “We zijn in staat om schaalvoordelen te realiseren. Hierdoor kunnen we processen effectiever en efficiënter organiseren en ontstaat er meer tijd voor onze cliënten”, aldus Marco Borghart.
– Door de groei in omvang ontstaat er een betere onderhandelingspositie ten opzichte van derden waaronder fondsen, depotbanken maar ook vastgoed- en private equity partijen. Auréus heeft de ambitie haar beleggingsportefeuilles verder te verbreden en te optimaliseren. Hierbij beleggen we naast beursbeleggingen ook in vastgoedprojecten en private equity. Door het samengaan met Auréus is dit voor de cliënten van Amfora nu ook mogelijk”, aldus Johan Mesu.
– “Innovatie en vernieuwing staan hoog op de agenda. Door te investeren in onder andere communicatie en techniek, zorgen we ervoor dat we onze huidige en toekomstige cliënten een nog betere service kunnen bieden, maar ook dat we kunnen blijven voldoen aan alle wet- en regelgeving in het kader van onze zorgplicht als vermogensbeheerder. Voor ons ook een zeer belangrijk voordeel om krachten te bundelen met Auréus”, aldus Marco de Smidt.
– Er kan gebruik worden gemaakt van vele jaren kennis en ervaring op het gebied van vermogensbeheer.

De vestiging en het team in Goes blijven ongewijzigd. Auréus heeft de ambitie om het kantoor in Goes verder te laten groeien. Gezien de positie op de Zeeuwse markt, de professionele aanpak en de kwaliteit van het beleggingsteam, is Auréus Goes in topconditie om deze ambitie waar te maken. Door de aansluiting bij Auréus Group B.V. ontstaat een combinatie van lokale aanwezigheid en betrokkenheid samen met de voordelen van een groep van gelijkgezinde vermogensbeheerkantoren. Cliënten die voor ons kiezen, kiezen voor directe begeleiding en professionele, hoogwaardige dienstverlening.

Gerelateerde artikelen

Omgaan met familievermogen

Auréus Family is een gerenommeerd multi-family office. In 2001 zijn wij ontstaan uit de vraag van een kleine groep vermogende relaties

Meer lezen

Cliënt aan het woord: Antoinet van Bussel

“Het helpt om als vrouw in een mannenwereld een beetje pit te hebben”   Na een groot deel van haar

Meer lezen

Marktontwikkelingen: een goede start

Het eerste kwartaal zit er op en het beursjaar 2024 is goed begonnen. Per saldo staat de wereldindex, inclusief opkomende

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.