Cross

Alles is energie

januari 24, 2023

Energie zit in alles. Ook op financiële markten speelt energie een grote rol. De prijs van energie is afgelopen jaren gestegen, waardoor de inflatie sterk is opgelopen. Zowel aandelen als obligaties kwamen in 2022 onder druk. Voor een grote groep beleggers was het zelfs het slechtste beleggingsjaar in meer dan honderd jaar. Gelukkig wisten wij binnen het obligatiedeel de schade te beperken en compenseerde de stijgende dollar buitenlandse koersverliezen. Ook de toevoeging van private equity en vastgoed zorgde voor stabiliteit. Door op portefeuilleniveau verliezen te beperken, kost het herstel minder energie.

De piek in de inflatie is inmiddels bereikt. Door de koersdalingen is het prognoserendement voor een gebalanceerde portefeuille sinds de Grote Financiële Crisis niet zo hoog geweest. Voor lange termijnbeleggers is dit het moment om in te stappen. Afnemende inflatie, dalende rente en een dalende dollar geven financiële markten bovendien nieuwe energie in 2023. Wel zal daardoor energie in de vorm van de olieprijs in 2023 opnieuw kunnen stijgen.

De adviseurs van Auréus hebben afgelopen jaar hard gewerkt om uw persoonlijke situatie te vertalen naar een verantwoorde invulling van uw vermogen. Dat gaan ze ook doen in 2023. Dat geeft ons energie en de prijs van die energie stijgt niet. Ik hoop dat u daar dan weer energie van krijgt.

Namens het hele Auréus team wens ik u een succesvol en bovenal gezond 2023 toe.

Gerelateerde artikelen

Verwarring over economie en markten

Verwarring over inflatie en markten. Door de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne zijn vraag en aanbod verstoord en daarmee ook de cyclus.

Meer lezen

Recessie in 2024

De kans op een recessie in 2024 neemt snel toe en daarvoor zijn ten minste 5 argumenten aan te dragen. Toch hoeft dit geen negatief scenario te zijn voor beleggers.

Meer lezen

Familievermogen over generaties

Familievermogen over generaties. De vloek van de derde generatie kan voorkomen worden met het achtste wereldwonder.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   In de Auréus podcast van Auréus verkennen we de wereld van beleggen op
   de beurs, investeren in vastgoe

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.