Cross

5 tips voor vrouwen die gaan beleggen

juli 23, 2021

Vijf tips voor vrouwen die gaan beleggen

Het aantal beleggende vrouwen neemt sterk toe. Vrouwen hebben vaker een betaalde baan, tegenwoordig ook in hogere functies. Dat is goed voor de economie, want daarmee wordt het groeipotentieel geoptimaliseerd. Vrouwen leven langer dan mannen en omdat één op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding moet 80 procent van alle vrouwen op een gegeven moment alleen voor de eigen financiën zorgen. Toch zijn ze terughoudend om met beleggen te beginnen, meestal vanwege een gebrek aan vertrouwen of simpelweg een gebrek aan tijd om te gaan beleggen. Bovendien is het ook cultureel bepaald. Dat is vreemd, want gemiddeld zijn vrouwen om meerdere reden uiteindelijk beter in beleggen.

Hieronder vindt u vijf tips voor vrouwen om te starten met beleggen:

Tip 1: Wees geen toeschouwer

De beste tip om met beleggen te beginnen is door het gewoon te doen. Vertrouwen in beleggen begint met kennis over beleggen. Het zorgt ook voor controle over de financiën. Zelfs als de partner zich bezighoudt met financiën, is het verstandig om betrokken te blijven bij beleggen en beleggingsbeslissingen.

Tip 2: Kennis is macht

Met de komst van het internet en social media is het veel eenvoudiger om kennis te krijgen over beleggen. Vroeger werd de kennis gedeeld in sigaren rokende beleggingsclubs, vaak uitsluitend voorbehouden aan mannen. De netwerken van vrouwen op social media zijn veel sterker. Bezoek daarnaast presentaties over beleggen, webinars of luister podcasts. Er zijn ook beleggingsclubs voor vrouwen, anders is er altijd wel één online.

Tip 3: Praten over geld is normaal

Zorg er voor dat het normaal is dat er wordt gesproken over geld, ook in het eigen netwerk. Praten over geld en over beleggen is geen taboe. Praat over beleggingsconcepten en vermogensbeheer want dat creëert een omgeving waarin veel kan worden geleerd.

Tip 4: Kijk naar de lange termijn

Omdat vrouwen langer leven, maar nog altijd minder verdienen dan mannen, hebben ze een veel meer ongunstige uitgangspositie dan mannen bij beleggen. Vrouwen hebben een langere beleggingshorizon, maar een lager startkapitaal. Bovendien hebben vrouwen vaak meerdere beleggingsdoelen, die niet alleen samenhangen met het gezin, maar ook met de maatschappij. Gelukkig is het voordeel van een lange beleggingshorizon dat het effect van de samengestelde rente langer zijn werk kan doen. Dat zorgt ervoor dat een derde van alle miljonairs tegenwoordig vrouw is. Dat percentage zal de komende jaren toenemen, zeker als vrouwen op tijd nadenken over beleggen en zich een goed beeld vormen van de financiële toekomst.

Tip 5: Zorg voor het juiste advies

Gelukkig bestaat er al een hele infrastructuur die vrouwen kunnen helpen bij het plannen van die financiële toekomst. Helaas zijn die al te vaak uitsluitend op mannen gericht. Ga op zoek naar een professionele adviseur die dit doorbreekt, dat bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor de juiste focus. Een adviseur die respect toont, die begrijpt hoe het is om samen te werken en die vrouwen en mannen gelijk behandelt.

Download ons whitepaper hieronder

Het aantal beleggende vrouwen neemt sterk toe. Toch is de beleggingswereld vooral nog ingericht op mannen. Lees in ons whitepaper hoe vrouwen verschillen van mannen in hun beleggings behoefte, en hoe ze zich kunnen voorbereiden op deze verantwoordelijkheid.

Download nu: Vrouw en vermogen, tien tips met het oog op de toekomst

Gerelateerde artikelen

Auréus Rotterdam: “Iedere cliënt heeft een eigen verhaal, dat maakt ons werk zo mooi en afwisselend.”

Rotterdam is de meest ondernemende stad van Nederland. Veel van de cliënten van Auréus zijn ondernemers. Het spreekt dus voor

Meer lezen

Meer in Chinese aandelen

Meer in Chinese aandelen. Na de U-bocht in de economie trekt ook de aandelenmarkt bij, maar deze aandelen zijn nog altijd goedkoop.

Meer lezen

Box 3 voor minder succesvolle beleggers

Box 3 voor minder succesvolle beleggers. Als het werkelijk rendement lager ligt dan het veronderstelde rendement is de box 3-heffing te hoog.

Meer lezen

Ontvang nu uw gratis boek

Lees meer over:

Nieuwe prioriteiten in het post-Corona tijdperk

De versnellende IT-revolutie

De kracht van het verhaal

Oplossingen voor diverse crises met duurzame thema's

  Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
  Privacyverklaring.   Uw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we u op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we u af en toe een e-mail sturen?


   Koffie?

   Verder praten over de dynamiek van vermogen. Maak hier een afspraak voor een kop koffie bij ons op kantoor of bij u thuis.

   Plan een oriënterend telefoongesprek


    Door uw bericht in te sturen bevestigt u dat u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw persoonsgegevens door Auréus, zoals uiteengezet in de
    Privacyverklaring.